עוגת תפוזים מעולה עם חמוציות ואגוזים (צילום: שרית גופן)
העוגה מתבססת על תפוזים טריים, שמבושלים בשלמותם במים כדי לאזן את מרירות הקליפה ולשמור על טעמי הסוכר הטבעיים.
המתכון באדיבות שף קונדיטור עופר גל מרשת "בוטיק סנטרל".
מרכיבים
כ-7 מאפינס או עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק
- 1 תפוז
- 200 גרם (כ-2 כוסות) חמוציות, אגוזים או שילוב של שניהם
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות (40 גרם) שמן קנולה
- 3 ביצים
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
- 2/3 כוס פחות 1 כף (150 גרם) שמנת חמוצה
- 3 כפות ועוד כפית (50 מ"ל) חלב
- 3/4 1 כוס (250 גרם) קמח
- 1 כפית מלאה (6 גרם) אבקת אפייה
לסירופ הסוכר
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 3 כפות ועוד כפית (50 מ"ל) מים
אופן ההכנה
- מבשלים את התפוז במים רותחים כחצי שעה. מסננים חוצים ומוציאים את הגרעינים. טוחנים את התפוז במעבד מזון, יחד עם הקליפה, למחית חלקה.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים את התבניות.
- משרים את החמוציות במעט מים רותחים כ- 5 דקות. מסננים.
- ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם השמן.
- מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מוסיפים בהדרגה גם את תערובת החמאה והשמן. מפסיקים את פעולת המיקסר.
- מערבבים יחד את השמנת, החלב, התפוז הטחון והחמוציות ו/או האגוזים (שומרים בצד כמה חמוציות לקישוט). מערבבים בנפרד את הקמח ואבקת האפייה.
- מוסיפים לבלילה, לחלופין ובהדרגה, את תערובת השמנת והתפוז ותערובת הקמח. לאחר כל הוספה מערבבים עם לקקן.
- מעבירים את הבלילה לתבניות מאפינס (יש למלא אותן עד ל-4/5 מגובהן ולא יותר) או לתבנית אינגליש קייק. מקשטים בחמוציות ששמרנו בצד.
- אופים כ-30 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז המאפינס יוצאת יבשה (אם אופים בתבנית אינגליש קייק, זמן האפייה יתארך ל-45-40 דקות).
- בזמן שהעוגות נאפות מרתיחים יחד את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ.
- מצננים קלות ומגישים.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ממהרים? קבלו מתכון לעוגת מיץ תפוזים מהירה מ-5 מרכיבים בלבד. לחצו על התמונה