עוף עונת התפוזים: שלוש מנות עיקריות נהדרות עם הפרי הכתום
חורף זה תפוזים, ותפוזים זה לא רק מתוקים: אסנת לסטר משדכת אותם לעוף שלם, לכרעיים ולחזה בשלושה מתכונים קלים וטעימים. ויש גם טריוויה!
מה עושים עם קליפות תפוז? צפו וגלו

עוף בתפוזים ופירות יבשים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוף בתפוזים ופירות יבשים
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
8-6 מנות
- 5 כרעי עוף
למרינדה
- 200 גרם משמשים יבשים, חצויים
- 2 חופני זיתים שחורים, מגולענים
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כפות סוכר חום
- 6 שיני שום, קצוצות גס
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בכלי עמוק ורחב עם מכסה. מוסיפים את כרעי העוף ודואגים שיהיו מכוסות לגמרי במרינדה. מכסים ומניחים במקרר ל-12 שעות לפחות (ועד יממה). כדאי להפוך את הכרעיים לפחות פעם אחת בזמן ההשריה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את הכרעיים לתבנית ויוצקים עליהן את המרינדה. אופים כשעה, ללא כיסוי.

חזה עוף ברוטב תפוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חזה עוף ברוטב תפוזים
מתכון של אירית לרוס מעפולה.
מרכיבים
4-3 מנות
- 750 גרם נתחי פילה או חזה עוף, חתוכים לרצועות
- 1/2 כוס קמח
- שמן זית לטיגון
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית מלאה קורנפלור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- שמים את הקמח בצלחת עמוקה ומקמחים את נתחי העוף.
- מחממים שמן זית במחבת או בסיר שטוח ומטגנים את נתחי העוף רק עד שהם מזהיבים קלות מכל הצדדים. מעבירים אותם לצלחת.
- מוסיפים לסיר את השום ומטגנים 10 שניות, תוך ערבוב. מוסיפים את מיץ התפוזים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-4 דקות.
- מערבבים את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים לבלילה אחידה, ומוסיפים אותה לסיר יחד עם המלח והפלפל. מבשלים מעט, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים לסיר את נתחי העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 7-5 דקות נוספות.

עוף בתפוזים ופלפל חריף(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוף בתפוזים ופלפל חריף
מתכון של פסקל פרץ רובין, מחברת ספרי בישול ובעלת פורטל המתכונים פסקל.
מרכיבים
6-4 מנות
- 5-4 כרעי עוף
- 4 תפוזים
- 1 פלפל חריף, פרוס
- 1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את כרעי העוף בסיר מתכת כבד עם מכסה (או בקדרת חרס עם מכסה).
- סוחטים 2 מהתפוזים, ואת שני התפוזים הנותרים קולפים וחותכים לקוביות.
- מפזרים את קוביות התפוזים ופרוסות הפלפל החריף על נתחי העוף, ומזלפים את מיץ התפוזים ושמן הזית. מכסים.
- אופים שעה ורבע. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מסירים את המכסה ואופים 30-20 דקות נוספות, עד שהעוף משחים היטב.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לא רק עם עוף: גם סלמון מתחבר נהדר עם תפוזים. לחצו לשני מתכונים קלים וטעימים