עוגת פירות מיובשים ואגוזים

לכבוד ט"ו בשבט המתקרב: עוגה דחוסה, לא מתוקה מדי ועשירה בטעמי פירות, אגוזים ושוקולד

עוגת פירות מיובשים ואגוזים  (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
עוגת פירות מיובשים ואגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

 

המרכיבים

(שתי עוגות, ב‭2-‬ תבניות אינגליש קייק בגודל ‭29X8‬ ס"מ)

 

  • 4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות שמן
  • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 50 גרם צימוקים בהירים קטנים (אם הצימוקים גדולים, חוצים אותם)
  • 100 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לחתיכות בינוניות
  • 50 גרם חמוציות מיובשות, חתוכות
  • 50 גרם קליפות תפוז מצופות שוקולד מריר, חתוכות לפיסות קטנות
  • 50 גרם שוקולד מריר, חתוך גס
  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) אגוזי מלך (לא קלויים‭,(‬ חתוכים גס
  • 50 גרם אגוזי קשיו (לא קלויים‭,(‬ חתוכים גס

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים את התבניות בניירות אפייה ומשמנים מעט את הניירות.

‭.2‬ שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והשמן ומערבלים במהירות בינונית ‭4-3‬ דקות, עד שהעיסה אחידה ותפוחה קצת. מוסיפים חצי כוס מהקמח, את אבקת האפייה, השקדים הטחונים וקליפת הלימון ומערבלים עוד שתי דקות עד שהעיסה אחידה.

‭.3‬ בקערה גדולה נפרדת, שמים את הצימוקים, המשמשים, החמוציות, קליפות התפוז והשוקולד ושופכים עליהם את חצי כוס הקמח שנותרה. מערבבים כך שכל חתיכות הפרי יכוסו בקמח. מוסיפים אל קערת המערבל ומערבלים כחצי דקה. מחלקים את העיסה בין התבניות. אופים כ‭35-‬ דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגות יוצא יבש עם מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן קצת. מוציאים את העוגות, עם ניירות האפייה מהתבניות ומניחים להצטנן לגמרי. מסירים את ניירות האפייה ומגישים. 

 

  • טיפ: הרבה יותר פשוט וקל לחתוך פירות מיובשים במספריים נקיים מאשר בסכין

 

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: בכלי סגור בחדר ‭4-3‬ ימים, או במקפיא, כחודש. מפשירים בטמפרטורת החדר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג