קדרת חזה עוף, שזיפים
וירקות ברוטב מתוק-חריף

לקראת ט"ו בשבט, מנה עיקרית בריאה וחגיגית, המשלבת את כל חמשת הטעמים וכוכבי החג בצלחת אחת. והמחיר? רק 300 קלוריות למנה

ליאורה חוברה

|

05.02.17 | 09:23

קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף (צילום: עודד חוברה)
קדרת חזה עוף, שזיפים וירקות ברוטב מתוק-חריף (צילום: עודד חוברה)

הסינית טוענים שצלחת מאוזנת מכילה חמישה טעמים, ומפחיתה את החשק למתוק. וזה בדיוק מה שתמצאו בתבשיל שלפניכם: העוף - מלוח, השזיפים הסילאן והגזר – מתוקים, הכרשה – חמוצה, הסלרי - מר, ורוטב הצ'לי והפפריקה – חריפים (הטעמים על פי הגישה הסינית).

 

 

המרכיבים

4 מנות/ 300 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 2 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות לעיגולים דקים
  • 3 גזרים, פרוסים לעיגולים
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 600 גרם חזה עוף, נקי משומן וחתוך לקוביות
  • 10 שזיפים מיובשים מגולענים, חצויים
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 50 גרם שקדים ללא קליפה, חצויים

 

ההכנה

  1. בסוטאז' או בסיר בעל דפנות נמוכות מחממים את השמן ומזהיבים את פרוסות הכרשה. מוסיפים את הגזר והקישוא ומאדים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  2. מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא מלבין. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשקדים, ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-20 דקות. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים גם את השקדים. מערבבים מדי פעם, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים.
  3. מגישים עם אורז או פירה או כל תוספת פחמימתית ויש לכם ארוחה מלאה.

 

 

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד