שלושה מרקי עדשים חדשים: עם
תפו"א, עם אטריות ובשלל צבעים

עד שכבר חשבנו שאי אפשר להפתיע אותנו יותר עם מרקי עדשים, קיבלנו מהבלוגריות שלנו שלושה מתכונים שלוקחים אותם לכיוונים מפתיעים וטעימים

מערכת Xnet

|

31.01.17 | 11:06

מרק עדשים עשיר עם תפוחי אדמה וירקות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרק עדשים עשיר עם תפוחי אדמה וירקות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרק עדשים עשיר עם תפוחי אדמה וירקות / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרכיבים

כ-5 מנות

 

  • 1 כוס עדשים, מכל סוג שאוהבים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כרשה קטנה, קצוצה
  • 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
  • 1 עגבנייה גדולה ובשלה, חתוכה לקוביות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • 1 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 דלורית או חתיכת דלעת, חתוכה לקוביות
  • 2 ענפי סלרי, חתוכים גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3-2 ענפי פטרוזיליה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • אפשרות: פלפל חריף או פתיתי צ'ילי

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך כשעה. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד להזהבה.
  3. מוסיפים את שאר הירקות החתוכים ומטגנים כדקה, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את העדשים, התבלינים ומים רותחים עד לכיסוי, ומערבבים.
  5. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
  6. אם רוצים תבשיל סמיך יותר, עם תום הבישול מעבירים חלק מהירקות לקערה, טוחנים אותם למחית בבלנדר מוט ומחזירים לסיר.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

מרק עדשים כתומות עם אטריות (צילום: מרילין איילון)
    מרק עדשים כתומות עם אטריות(צילום: מרילין איילון)

     

    מרק עדשים כתומות עם אטריות / מרילין איילון

     

    מרכיבים

    כ-6 מנות

     

    • 2 כוסות עדשים אדומות
    • שמן זית לטיגון
    • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
    • 2 כפיות מלח
    • 1 כף פפריקה אדומה
    • 1 כף כמון
    • אפשרות: 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
    • כ-10 כוסות (כ-2.5 ליטר) מים או ציר עוף (אפשר מאבקה)
    • 1/2 1 כוסות אטריות ביצים

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את העדשים במים כשעה. מסננים.
    2. יוצקים לסיר שמן זית בנדיבות ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העדשים,
    3. התבלינים (וגם את תפוחי האדמה, אם רוצים) ומערבבים.
    4. מוסיפים את המים ומבשלים כ-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
    5. מוסיפים את האטריות ומבשלים 10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.

     

    עוד מתכונים של מרילין איילון - בבלוג "Ma Blogeria"

     

    מרק עדשים בשלושה צבעים (צילום: מירי צדוק)
      מרק עדשים בשלושה צבעים(צילום: מירי צדוק)

       

      מרק עדשים בשלושה צבעים / מירי צדוק

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1/2 כוס עדשים ירוקות
      • 1/2 כוס עדשים שחורות
      • 1/2 כוס עדשים כתומות
      • 1 בצל גדול
      • 2 גזרים
      • 1 תפוח אדמה בינוני או 200 גרם דלעת
      • 2 גבעולי סלרי
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפיות רסק עגבניות
      • 1 כפית פפריקה
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית כמון
      • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
      • 2 עלי דפנה
      • 10-8 כוסות (2 עד 2.5 ליטר) מים או ציר ירקות
      • 1/2 1 כפיות מלח
      • להגשה: חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים הירוקות במים במשך שעה. מוסיפים את העדשים השחורות והכתומות ומשרים 10 דקות נוספות. מסננים ושוטפים.
      2. קוצצים את הבצל. חותכים את הגזר ותפוחי האדמה (או הדלעת) לקוביות ופורסים את הסלרי דק.
      3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוספים את הבצל, הגזר והסלרי, ומאדים 7 דקות.
      4. מוסיפים את העדשים ואת שאר המרכיבים, למעט המים (או הציר) והמלח, ומאדים עוד דקה.
      5. מוספים את המים (או הציר) ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 35-40 דקות. כמה דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את המלח.
      6. מעבירים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בעלי כוסברה או פטרוזיליה.

       

       

      --------------------------------------------------------------------------------------------------

       

      ויש גם 3 מתכונים למרקי שעועית עם בשר שהם ארוחה שלמה. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד