
רוסלה: תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה ושמיר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 800 גרם בשר בקר (צלעות או צלי כתף), חתוך לקוביות
- 2 כפות קמח
- 1 בצל גדול, קצוץ
- שמן לטיגון
- אפשרות: 3-2 עצמות בקר
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 צרור שמיר, קצוץ
אופן ההכנה
- מקמחים את קוביות הבשר.
- מטגנים את הבצל בשמן בסיר לחץ (או בסיר רגיל), עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר, עצמות הבשר (אם רוצים) והשום ומטגנים 3-2 דקות.
- מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. סוגרים את הסיר ומבשלים – כשעה אם משתמשים בסיר לחץ וכשעתיים-שעתיים וחצי אם משתמשים בסיר רגיל.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים במכסה רגיל ומבשלים 50-40 דקות על אש קטנה.
- מוסיפים לסיר את השמיר ומבשלים כ-15 דקות נוספות. לפני ההגשה אפשר לפזר על התבשיל מעט שמיר טרי.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג שלה, "מתנות קטנות"