גרייבה – עוגיות חול טורקיות

היישר מבית סבתא: עוגיות עדינות ופריכות שנמסות בפה, מארבעה מרכיבים בלבד

גרייבה. עוגיות חול טורקיות  (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
גרייבה. עוגיות חול טורקיות (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

אלו עוגיות שסבתי ז"ל הייתה מכינה. לא היו לה הרבה עוגיות בארסנל, אך המעט שהיו - היו מצוינות. העוגיות מורכבות משלושה מרכיבים בלבד: קמח, אבקת סוכר ושמן קנולה. כשקיבלתי ממנה את המתכון, אמרה סבתי: "מוסיפים שמן לקמח, כמה שהוא שותה". במתכון שמרתי על ההוראה הזו ולכן יש לשים לב: לעתים (בעיקר כשחם ויבש) משתמשים בכוס ושלושה רבעים שמן ולעתים בכוס וחצי. הבצק מוכן כשהוא יחסית נוזלי, אבל אפשר ליצור ממנו כדורים. אחרי האפייה העוגיות מאוד פריכות ומתפוררות בקלות. תהיו עדינים.

 

 

המרכיבים

(50 עוגיות)

 

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 1/2 – 1 3/4 כוסות שמן קנולה
  • 50 שקדים טבעיים שלמים, בקליפתם

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. מנפים את הקמח ואבקת הסוכר לקערה. יוצקים כוס וחצי שמן, מערבבים ולשים ידנית. מנסים לגלגל כדור מהבצק: אם הבצק פירורי, סדוק ומתפורר – מוסיפים עוד כרבע כוס שמן, עד שאפשר לגלגל כדור חלק ללא סדקים. אם הבצק רך ונוזלי מדי – אפשר להוסיף כף או שתיים של קמח.

3. מגלגלים מהבצק כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים בתבנית במרווחים של כ־2 ס"מ זה מזה. נועצים שקד במרכז כל כדור ומשטחים אותו מעט.

4. אופים 40-30 דקות, עד שבסיס העוגיות מזהיב (מרימים ובודקים). מוציאים, מצננים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: כשבועיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (זהירות – הן שבירות ומתפוררות בקלות).

 

  (צילום: שי יחזקאל סגנון: נועה נוז'יק)
    (צילום: שי יחזקאל סגנון: נועה נוז'יק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד