ולגמת ושבעת: שלושה מרקי
שעועית ובשר שהם ארוחה שלמה

בדרך כלל מרק הוא רק המנה הראשונה - אבל כשיש בו שעועית ובשר הוא הופך לארוחה משביעה. אסנת לסטר מגישה 3 גרסאות לשילוב החורפי המנצח

אסנת לסטרפורסם: 26.01.17 10:54
מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

מרק שעועית לבנה עם בשר בקר ותפוחי אדמה

מתכון של אנט לוי מנצרת עילית.

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 700-500 גרם בשר בקר (כתף או צלעות), חתוך לקוביות
  • 3-2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 2 פלחים של לימון כבוש

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות. מסננים.
  2. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל עם קוביות הבשר עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד 3-2 דקות, עד שגם הם מזהיבים.
  4. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והלימון הכבוש ומערבבים. מוסיפים כוס מים ואת השעועית ומערבבים. מוסיפים מים עד לגובה של כ-5 ס"מ משפת הסיר ומביאים לרתיחה.
  5. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים שעתיים-שלוש, עד שהשעועית מתרככת.

 

מרק שעועית לבנה עם נקניק קבנוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    מרק שעועית לבנה עם נקניק קבנוס(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    מרק שעועית לבנה עם נקניק קבנוס

    מתכון של רוזנה חילמן מיקנעם.

     

    מרכיבים

    6-5 מנות

     

    • 1/2 2 כוסות (כ-500 גרם) שעועית לבנה יבשה
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל, מגורר
    • 4 שיני שום כתושות
    • 4 נקניקי קבנוס, חתוכים למקטעים של כ-2 ס"מ
    • 1 כף מלח
    • 1 כפית פלפל שחור טחון
    • 3 עלי דפנה
    • 2 גזרים בינוניים, מגוררים

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות.
    2. מסננים את השעועית ממי ההשריה ושמים אותה בסיר. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל השעועית, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 שעות, עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ, ואז זמן הבישול יתקצר לשעה בערך).
    3. מרסקים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט.
    4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והשום כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הקבנוס ומטגנים כמה דקות, עד שהוא מזהיב מעט.
    5. מוסיפים את תכולת המחבת אל המרק ומבשלים 15 דקות ברתיחה עדינה.
    6. מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה ומבשלים 4-3 דקות נוספות.
    7. מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומכבים את האש.

     

    מרק שעועית לבנה עם עצמות בקר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      מרק שעועית לבנה עם עצמות בקר(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      מרק שעועית לבנה עם עצמות בקר

      מתכון של דגנית דגן מגן נר.

       

      מרכיבים

      5-4 מנות

       

      • 2 כוסות (כ-400 גרם) שעועית לבנה יבשה
      • שמן זית לטיגון
      • 1 בצל, קצוץ
      • 4-3 פרוסות רגל בקר עם מח
      • 2/3 כוס (כ-150 גרם) רסק עגבניות
      • 1 כף מלח
      • 1 כף חוואייג' למרק
      • 1 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את השעועית במים במשך 12-10 שעות.
      2. מסננים את השעועית ממי ההשריה ושמים אותה בסיר. מוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעל השעועית, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 שעות, עד שהשעועית מתרככת. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך (אפשר לבשל את השעועית בסיר לחץ, ואז זמן הבישול יתקצר לשעה בערך).
      3. מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והעצמות 12-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
      4. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד שעה וחצי. מדי פעם בודקים, ומוסיפים מים אם יש צורך.
      5. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים חצי שעה נוספת.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית "סיר לשבת", המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

       

      רוצים עוד מרקים? קבלו מתכונים עם עגבניות, אפונה או עדשים. לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה

       

        (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)