זו אחת השכונות הוותיקות בראשון לציון, והיא מאופיינת בתמהיל של בתים פרטיים וצנועים עם גגות רעפים אדומים, ובניינים משותפים נמוכי קומה. הבית החדש חריג במראהו ובגודלו. בנו אותו תושבים ותיקים של העיר, בני זוג בפרק ב', שמגדלים יחד ששה ילדים בני 8 עד 18.
רוצים לראות עוד בתים יפים? עקבו אחרינו באינסטגרם
במגרש הארוך, שגודלו 750 מטרים רבועים, בחרו בשל הגינה הציבורית הצמודה אליו, שבה נטועים עצי אקליפטוס ותיקים. כשפגשו את יעל שחר וליאור רוזנפלד (שחר-רוזנפלד אדריכלים) הדגישו את תקוותם ליצור תחושה של חיבור בין הבית לגינה הציבורית. לכן לא רצו לבנות חומה או להסתיר את החלונות, כמקובל היום בבתים פרטיים. הם ביקשו מהאדריכלים לתכנן יחידת ההורים בקומת הכניסה, ששה חדרים עם חדרי רחצה צמודים לילדים, וחדר קולנוע, שהדור הצעיר משתמש בו ללא הפסקה.
בגלל שהבית ממוקם בין בתים ותיקים, ניסו שלא יבלוט מאוד, למרות גודלו (600 מטרים רבועים) ואורכו (קומת הכניסה היא באורך 28 מטרים). לכן תיכננו האדריכלים קומה עליונה קצרה יותר, באורך 21 מטרים. מהרחוב נראית חזית מטויחת בלבן, אטומה יחסית ומוסתרת באמצעות סרגלים מאלומיניום לבן, שעוזרים בוויסות האור והטמפרטורה. מדרגות מאבן בזלת אפורה מובילות לדלת הכניסה, 3.25 מטרים גובהה.
הבית תוכנן בצורת האות ר', שפונה לבריכה מלבנית. בצלע הארוכה מוקמו סלון, פינת אוכל ומטבח, ובצלע הקצרה יחידת ההורים. המראה נקי ופתוח, ואינו מופרע בידי משקופים או תריסים. כשחלונות הזכוכית פתוחים החיבור בין הפנים לחוץ מלא, משום האדריכלים הפרידו את התכנון הקונסטרוקטיבי ממערכת החלונות, ושני הדברים אינם תלויים האחד בשני: העמודים התומכים העגולים הוכנסו לתוך החדר, והאלומיניום שממסגר את הוויטרינות נפתח ללא תמיכה. הפתיחות מטשטשת את גבולות המבנה ואת העובדה שהוא צר יחסית, רק ששה מטרים.
בין שתי הצלעות של הקומה מחברת מבואה שגובהה כפול – החלל היחיד בבית שהוא גבוה. "בעלת הבית גדלה כילדה בבית עם חלל כפול. היא סיפרה שהמקום היחיד בו התכנסו בני המשפחה היה פינת הטלוויזיה, שבה הייתה תקרה נמוכה", מספר ליאור רוזנפלד. "חלל כפול יוצר תחושה של מרחב ומשתלב עם החלונות הגדולים והחוץ ולכן התעקשתי עליו, אך הוא מוגבל לאזור הכניסה בלבד". בחלקה העליון של המבואה קיר מרשים של סרגלים מעץ ארז, ששולבו בחזית האחורית במקצבים שונים.
המטבח נמצא בלב הבית, בין דלת הכניסה לסלון. זהו אזור מעבר ולכן האדריכלים היססו בתחילה לגבי מיקומו. הוא מסומן בשחור ויש בו חזית גבוהה של ארונות, ומולה אי באורך ששה מטרים, שפונה לבריכה ומשמש גם כמשטח עבודה וגם לישיבה ואכילה. הסלון נמצא בקצה הבית, מול הפינה הצרה של המגרש, והוא בהיר ומאוורר, עם פינת ישיבה שהוזמנה במיוחד, ומולה, על הקיר, יחידת מדפים ושידה מינימליסטיות.
רצפת כל הקומה מכוסה בפרקט בהיר, אך בקצה השני שלה, ביחידת ההורים, הונחו קורות העץ בדוגמה אחרת, של אדרת דג (פישבון). מהמיטה רואים את הבריכה ואת עצי האקליפטוס שבגינה הציבורית, והפרקט מוביל כשביל אל שני החלקים האחרים של היחידה: אזור הארונות וחדר הרחצה. רצפתם עשויה שיש שחור עם גידים לבנים, אזור הארונות סגור בארונות לבנים ובקיר שכולו מראה, וקירות חדר הרחצה שקופים כלפי חוץ, עם תריסים חיצוניים. הצמחייה העשירה בחצר מסייעת, בנוסף לצלונים, ביצירת אינטימיות.
בקומה העליונה תוכננו ארבעה חדרים לילדים הקטנים יותר – שני חדרים מכל צד, מחוברים בגשר שלאורכו ספרייה – ובקומת המרתף שני חדרי הילדים הגדולים, וחדר קולנוע ביתי.
מדרכי המדרגות עשויים עץ, תחומים בין שני קירות ומחוברים רק מהצדדים, באמצעות פסי פלדה דקים. כך הם נראים כמרחפים, מוארים באור הטבעי שחודר בעד החלונות הארוכים שתוכננו משני צדי הקיר.
- קונסטרוקטור: אורלי אראמא
- ניהול ופיקוח: רועי הראל
- סטיילינג לצילום: מאיה ליבנת-הרוש
- קבלן שלד: גלי גנאח
- קבלן גמר: מאיר לוי
- אלומיניום: Perfect דלתות וחלונות
- פיתוח: בני אמיר
- ספק אבן: מוש פיינסטון אשכנזי
- בריכה: קבין בריכות
- חשמל: אבי&גילי עבודות חשמל
- חשמל חכם: I-feel
- זכוכית: אלגנט גלאס
- מדרגות: סולם יעקב
- חיפוי עץ: ר.ד צפריר פרוייקטים
- וילונות: אבי לציאנו
- דלת כניסה: חרש עץ
- קוריאן: ליאוני קוריאן
ואיך מכניסים 3 חדרים לדירת 69 מ''ר? לחצו על התמונה לכתבה המלאה: