עוגיית שיבולת שועל ענקית במילוי ממרח קקאו ושוקולד צ'יפס

היא נראית כמו עוגה, אבל בעצם זו עוגייה סופר-גדולה וסופר-טעימה עם מרכיבים קצת יותר בריאים (יחסית, יחסית!) ומתיקות מתונה. והיא גם פרווה

הודליה כצמן

|

24.01.17 05:41

דיאטה עוגיית שיבולת שועל במחבת
דיאטה עוגיית שיבולת שועל במחבת (עוגיית שיבולת שועל ענקית במילוי ממרח קקאו ושוקולד צ׳יפס)

שנים הכנתי את המתכון שלפניכם כעוגיות רגילות עד שיום אחד החלטתי שהן כל-כך טעימות שאני חייבת להכין אחת גדולה ומפוצצת. התוצאה: ספק עוגה ספק עוגייה ענקית, אבל על הטעם הנפלא אין עוררין.

 

להכנת העוגייה יש צורך בקמח שיבולת שועל. ניתן לרכוש אותו בחנויות טבע, ואפשר להכין בקלי קלות בבית: שמים שיבולת שועל (קוואקר) אינסטנט במעבד מזון וטוחנים כדקה-שתיים עד שהיא הופכת לאבקה.

 

ועוד שתי הבהרות לפני שמתחילים:

  • אני הכנתי עוגייה ענקית, אבל כמובן שאפשר ליצור מהעיסה עוגיות קטנות (בערך כ-15).
  • אני השתמשתי במחבת יציקת ברזל, אבל אפשר להשתמש בתבנית רגילה.

 

המרכיבים

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל (ראו למעלה דרך הכנה מהירה וקלה)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר, קצוץ גס או 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • 1/3 כוס ממרח קקאו אורגני

 

ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. טורפים את הביצה עם שמן הקוקוס, הדבש ותמצית הווניל.
  3. מוסיפים בהדרגה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
  4. מחממים במיקרוגל כ-10-5 שניות את ממרח הקקאו עד שהוא נוזלי ונוח לשימוש.
  5. משמנים קלות תבנית או מחבת יציקת ברזל, ויוצקים חצי מכמות העיסה. מורחים את ממרח הקקאו ומכסים ביתרת העיסה הנותרת.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהעוגייה מתייצבת ומשחימה.

 

צילום: הודליה כצמן
(צילום: הודליה כצמן)

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 עוד מתכון מתוק ולא מושחת: בלונדיז עם פטל

 

צילום: הודליה כצמן
דיאטה בלונדיז פטל ללא גלוטן (צילום: הודליה כצמן)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד