מערכת היחסים שמנהלת מלניה טראמפ עם תעשיית האופנה הבינלאומית, והאמריקאית בפרט, הגיעה היום (שישי) לשיאה. לאחר שבימים האחרונים רחשו השמועות בדבר מעצב האופנה שילביש את הגברת הראשונה החדשה לטקס ההשבעה של דונלד טראמפ לנשיאות, התייצבה מלניה לטקס התפילה המסורתי בכנסיית סנט ג'ון בוושינגטון, משם עשתה דרכה לטקס ההשבעה בגבעת הקפיטול, במערכת לבוש אלגנטית של המעצב היהודי-אמריקאי ראלף לורן. טראמפ בחרה בשמלת גולף מצמר בצבע תכלת בהיר, עם עליונית בצבע זהה הנסגרת בהצלבה ויוצרת חיתוך גיאומטרי באזור החזה. כפפות עור תכולות חותמות את המראה הנהדר הזה, שצבעיו הרכים והשיער האסוף ברוך שיוו למלניה מראה מעודן ומלכותי, ששואב השראה גדולה מהשמלה שלבשה ג'קי קנדי להשבעה של ג'ון קנדי בשנת 1961.
עוד בערוץ האופנה
- עקבו אחרינו באינסטגרם
- למה הגברים מחליפים את הדוגמניות בקמפיינים לאיפור?
- למה עסקי האופנה ברחוב דיזנגוף סוגרים את הבסטה?
- מי הנשים מאחורי מותג התיקים הישראלי Complet?
אל וושינגטון הבירה הגיעה משפחת טראמפ בהרכב מלא, ומצעד השמלות היורד ממטוס אייר פורס 1 החל. מלניה טראמפ בחרה בשמלת מעיל בגזרה צבאית בצבע כחול נייבי, של המעצבת האמריקאית נוריסול פרארי, בעוד לארוחת הערב החגיגית ערב לפני ההשבעה התייצבה בשמלת מקסי מוזהבת של המעצבת הלבנונית ילידת ביירות רים אקרה, שפועלת בניו יורק מאז מלחמת האזרחים בלבנון בשנת 1983. הבחירה באקרה מתכתבת יותר עם השטיחים האדומים של הוליווד (ג'ניפר לופז, לדוגמה, לבשה שמלה נהדרת של אקרה שלשום בטקס People's Choice Awards) מאשר עם מסדרונות הבית הלבן, אך כמו מלניה, גם אקרה היא מהגרת, שהגיעה לארצות הברית ממדינה קטנה וסללה את דרכה לצמרת עולם האופנה.
לנשף שהתקיים בוושינגטון בערב לאחר ההשבעה בחרה מלניה בשמלת מקסי לבנה ממשי עם כתפיים חשופות של המעצב ממוצא צרפתי הרווה פייר, שחי ופועל ב-20 השנים האחרונות בניו יורק. בתפקידו האחרון עבד במשך 14 שנה כמנהל אמנותי בבית האופנה של קרולינה הררה, וקודם לכן בבית האופנה של אוסקר דה לה רנטה. בחודש פברואר האחרון עזב לטובת דרך עצמאית, והקים את המותג הנושא את שמו. הלבשת הגברת הראשונה ודאי תמנף את שמו בתעשיית האופנה ובקרב לקוחות פוטנציאלים. "זהו כבוד להלביש את הגברת הראשונה", מסר פייר לתקשורת. "במשך 20 שנותיי בארצות הברית הלבשתי את כל הגברות הראשונות: הגברת קלינטון באוסקר דה לה רנטה, ואת הגברות בוש ואובמה בקרולינה הררה. אני מרגיש בר מזל להלביש את מלניה טראמפ, הפעם תחת שמי". בראיון ל-WWD הוסיף פייר כי עבד על השמלה בצמוד למלניה, "תהליך העבודה איתה היה מדהים. היא בעלת סגנון אישי ויודעת מה היא אוהבת. כדוגמנית לשעבר, יש לה ידע באופנה, והיא מודעת לגזרות, כך שהיה לנו אוצר מילים משותף".
איוונקה, לעומתה, היתה יותר מגובשת, ברורה וחדה במסריה האופנתיים. מערכת הלבוש שלה ליום כללה שמלה ועליונית תואמת בצבע ירוק (בתמונה מעל) בעיצוב בית האופנה האמריקאי אוסקר דה לה רנטה, לארוחת הערב החגיגית הגיעה איוונקה בשמלת ערב לבנה ומרשימה עם חגורת אובי שחורה (ראו תמונה בפתיחת הכתבה) - גם היא של אוסקר דה לה רנטה, ולטקס ההשבעה עצמו הגיעה איוונקה בחליפת מכנסיים לבנה עם מעין ז'קט-שמלה בעל סגירה א-סימטרית, שוב בעיצוב בית האופנה של דה לה רנטה, קלאסיקה אמריקאית כיאה למי שרוצה שיראו בה הגברת הראשונה האמיתית בבית הלבן.
בנשף שסגר את האירועים החליטה איוונקה לגוון, ולבשה שמלת פאייטים מלכותית של בית אופנה אמריקאי אחר, קרולינה הררה, ועלתה לרקוד עם בעלה שומר המצוות ג'ארד קושנר, שקיבל היתר רבני מיוחד לחלל שבת. מתברר שעל פי ההלכה היהודית של וושינגטון - טראמפ, כמו פיקוח נפש, דוחה שבת.
הבחירה של מלניה בראלף לורן להשבעה ודאי תביא להפשרת היחסים בין תעשיית האופנה האמריקאית למלניה. מאז קמפיין הבחירות של טראמפ הפכה מלניה לסלע המריבה בעולם האופנה, כשמחנה אחד צולב אותה על בחירותיה האופנתיות ומונה את מספר המעצבים שהכריזו כי לעולם לא ילבישו אותה, ובראשם טום פורד ומארק ג'ייקובס, ומנגד, מעצבי אופנה כמו קרל לגרפלד, ג'ורג'יו ארמאני ("מדוע שלא ארצה להלביש אישה יפה?"), טומי הילפיגר ואחרים, שהודיעו אחרי הבחירות כי ישמחו להלביש את הגברת הראשונה בכל הזדמנות, וכי הפגיעה בה היא מעשה לא פמיניסטי, כמי שנשפטת על מעשיו של בעלה.
בחזית המתנגדת למלניה בלט בנחרצותו פורד, שהתראיין בחודש נובמבר לתוכנית הטלוויזיה The View, ואמר כי בעבר התבקש להלביש את מלניה טראמפ וסירב. "היא לא דימוי שאני רוצה להיות מזוהה איתו", הצהיר.
דונלד טראמפ לא נשאר חייב, כמובן, וביום רביעי האחרון אמר בראיון לפוקס ניוז כי "מלניה מעולם לא ביקשה מטום פורד להלביש אותה. היא לא אוהבת אותו ולא את עיצוביו. גם אני לא מעריץ של טום פורד ומעולם לא הייתי". טראמפ הוסיף כי מנכ"ל Wynn Resort סטיב ויין התקשר אליו לאחר ששמע את הדברים של פורד, ובתגובה "זרק את כל הבגדים של טום פורד מהמלון שלו בלאס וגאס".
המקרה של מלניה טראמפ הוא שיעור חשוב ביחסי סגנון-שלטון. עד לבחירות נדמה היה כי תעשיית האופנה האמריקאית כולה, ובראשה עורכת ווג אמריקה אנה ווינטור, תמכה בהילרי קלינטון, שנשארה ביום שאחרי הבחירות עם חליפת המכנסיים הלבנה למטה. מהר מאוד הבינה ווינטור באיזה צד של המפה הפוליטית מרוחה החמאה, ובחודש שעבר כבר דווח כי נפגשה עם דונלד טראמפ ביחידות בביתו שבמגדלי טראמפ במרכז מנהטן. על פי דיווחים, ווינטור גם מעוניינת להציב את בתו של טראמפ, איוונקה על שער המגזין. במקביל, הפך היהודי-אמריקאי ראלף לורן מהמעצב הצמוד של הילרי, למועמד הראוי להלביש את מלניה.
יומון האופנה האמריקאי WWD דיווח השבוע כי טראמפ פנתה לראלף לורן בבקשה שיעצב עבורה בגד להשבעה בשישי. בצעד זה מייצרת טראמפ חיבור למעצב שהוא סמל של מורשת אופנה אמריקאית, ועל הדרך נועצת סיכות בחליפה הלבנה של קלינטון.
למעשה, מלניה אותתה ללורן כבר ביום הבחירות, כשהגיעה לנשף הניצחון לבושה באוברול לבן מקולקציית אביב-קיץ 2017 בעיצובו. הבחירה באוברול לבן, הצבע שהיה דגלן של הפמיניסטיות בארצות הברית, הגיעה לאחר שהופיעה מלניה למספר אירועים בבגדים של מעצבים שאינם אמריקאים, כמו השמלה הלבנה של המעצבת הבריטית רוקסנדה אילינצ'יץ', וחולצת הפוקסיה מדגם "פוסי" של גוצ'י, אותה לבשה ימים ספורים לאחר שנחשפו התבטאויותיו הסקסיסטיות של בעלה. את שני הפריטים הללו רכשה מלניה טראמפ בעצמה מאתר האופנה נט א-פורטה, ושניהם אזלו מהמדפים שעות ספורות לאחר שנראתה בהם. האם זה מה שצפוי לקרות גם לבגדים שלבשה מלניה טראמפ היום?
______________________________________________________
ואיך נראו רגעי הסטייל הגדולים של ברק אובמה?