חטיפי עוף אפויים בתנור

מעדן קל ופשוט להכנה שהילדים יאהבו: גרסה ביתית לצ'יקן נאגטס עם ציפוי תפוחי אדמה פריך - וללא טיגון

אביגיל מייזליק

|

22.01.17 | 09:23

חטיפי עוף אפויים על מקל (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
חטיפי עוף אפויים על מקל (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)

 את השניצלים משחילים על מקל ומצפים בתפוח אדמה מגורר – מתקבל מעדן אמיתי וחביב על כל הילדים, המשלב שניצל וצ’יפס - אבל אפויים.

 

 

המרכיבים

(8 מנות)

 

  • 2 חזות עוף, נקיים משומן וסחוס
  • 2 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות שמן
  • שיפודים

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את השניצלים: חותכים את העוף לפיסות מרובעות בגודל  4 על 4 סנטימטר.
  3. טורפים את הביצה עם המלח והפלפל בצלחת עמוקה. 
  4. בצלחת שנייה מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, סוחטים אותם היטב מהנוזלים ומפזרים עליהם מעט מלח.
  5. טובלים את פיסות העוף בביצה הטרופה ומצפים בתפוחי האדמה המגוררים. משחילים על שיפוד, מפזרים מעט פירורי לחם על ציפוי תפוחי האדמה ומניחים על התבנית.
  6. מטפטפים את השמן על כל הנאגט’ס בצורה אחידה ואופים למשך 20 דקות, עד שהם מזהיבים.
  7. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.

 

 

  • המתכון מתוך הספר "פשוט טעים לילדים" של אביגיל מייזליק, בהוצאת "דני ספרים "

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד