חטיפי עוף אפויים על מקל (צילום וסטיילינג: שושי סירקיס)
את השניצלים משחילים על מקל ומצפים בתפוח אדמה מגורר – מתקבל מעדן אמיתי וחביב על כל הילדים, המשלב שניצל וצ’יפס - אבל אפויים.
המרכיבים
(8 מנות)
- 2 חזות עוף, נקיים משומן וסחוס
- 2 ביצים טרופות
- מלח ופלפל
- 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 4 כפות פירורי לחם
- 3 כפות שמן
- שיפודים
ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מכינים את השניצלים: חותכים את העוף לפיסות מרובעות בגודל 4 על 4 סנטימטר.
- טורפים את הביצה עם המלח והפלפל בצלחת עמוקה.
- בצלחת שנייה מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, סוחטים אותם היטב מהנוזלים ומפזרים עליהם מעט מלח.
- טובלים את פיסות העוף בביצה הטרופה ומצפים בתפוחי האדמה המגוררים. משחילים על שיפוד, מפזרים מעט פירורי לחם על ציפוי תפוחי האדמה ומניחים על התבנית.
- מטפטפים את השמן על כל הנאגט’ס בצורה אחידה ואופים למשך 20 דקות, עד שהם מזהיבים.
- מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
- המתכון מתוך הספר "פשוט טעים לילדים" של אביגיל מייזליק, בהוצאת "דני ספרים
"