עננים לטבעונים: מרשמלו
ביתי רך במיוחד בלי ביצים

אחרי הרבה ניסוי - והרבה טעייה - עוג'ילה הגיעה למתכון המושלם למרשמלו טבעוני עם מרקם וטעם לא פחות טובים ממרשמלו רגיל

עוג'יליה דולסהפורסם: 17.01.17 21:58
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

בדיוק בזמן שגרה נתנו לי זה הזדמנות לקחת חופש. כל מה זה הייתי צריכה לעשות זה לבנות מתכון ביתי לממתָק הכי מתוק זה יש בגרסה ואגינית (בלי ביצין…)!

 

קבלו זה מתכון למרשמלו ואגין רך כומו ענן וטעין כומו רגיל!

 

טעין גן לכן? שתפו! מהיר לכן? כאן מתכון כתוב זה מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

  • 1/3 כוס (45 גרן) קורנפלור
  • 2/3 כוס (80 גרן) אבקת סוכר
  • 2 כפות אגר אגר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מַין רותחין + 1/2 כוס בערך (כ-120 מ"ל)
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מַין
  • 1 כוס (200 גרן) סוכר
  • 2 כפות סירופ תירס
  • 1/4 כוס + כף (75 מ"ל) מי חומוס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 פקק של תמצית וניל
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

 

אופן הכנה

1. מסדרין תבנית מלבנית ען נייר אפייה ומנפפין עליה קורנפלור וחצי מכמות אבקת סוכר שיכסו זה כל תבנית.

2. מכינין זה "ג'לטין": בתוך קערה קטנה חסינת חון מערבבין אגר אגר ו-1/4 כוס מין רותחין טוב טוב. מניחין קערה בתוך סיר עִן מַיִן חמין (שיגיעו רק עד לחצי מגובה קערה) ונותנין לתמיסה לנוח בתוך סיר חן על אש הכי נמוכה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מכינין זה סירופ סוכר: שופכין לסיר קטן חדש 1/3 כוס מין, כוס סוכר ושתי כפות סירופ תירס.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      4. ממיסין הכל על אש קטנה-בינונית בערך 12 דקות, עד סירופ משנה מעט צבע שלו משקוף לצהבהב.

      5. כשסירופ מוכן מתחילין להכין זה מרשמלו: שופכין לתוך קערת מיקסר 1/4 כוס + 1 כף מין של חומוס ומוסיפין כפית סוכר.

      6. מתחילין להקציף ביחד עד נוצר זה קצף לבן, מבריק ויציב.

      7. בשלב זה מתחילין בעדינות למזוג זה סירופ רותח על קצף בזֶרֵן דק ובזהירות.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        8. אחרי כל סירופ נכנס לקערה ממשיכין להקציף זה עוד דקה.

        9. מוסיפין וניל ומיץ לימון וממשיכין להקציף עד הכל אחיד.

        10. מורידין מהירות של מיקסר לנמוכה.

        11. בזהירות, בעזרה של מגבת, מוציאין זה קערה של "ג'לטין" מתוך סיר ומוסיפין תמיסה לתוך מיקסר.

        12. מקציפין עד תמיסה נבלעת לחלוטין בתוך קציפה.

        13. מקפלין עוד קצת זה תערובת בעזרת מרית גומי כדי להיות בטוחין שהכל אחיד.

        14. שופכין זה כל קציפת מרשמלו לתוך תבנית.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          15. שולחין זה מרשמלו לנוח בערך 6 שעות כדי יתייצב בטמפרטורה של חדר.

          16. אחרי נגמר חופש של מרשמלו, מחלצין אותו מתוך תבנית על משטח עבודה.

          17. שופכין על מנפפת 1/3 כוס אבקת סוכר זה נשארה ומנפפין זה על כל שכבה עליונה של מרשמלו.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            18. בעזרת סכין גדולה משחררין קצוות של מרשמלו מנייר אפייה.

            19. חותכין לקוביות קטנות בעזרה של אותה סכין (כשמדי פען מנקין אותה משאריות דביקות בעזרת נייר סופג ואז מקמחין אותה בקצת אבקת סוכר כדי שיהיה זה אפשר להמשיך לחתוך בקלות) או שחותכין לצורות בעזרה של קורצנין.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              20. דואגין שכל פינות של מרשמלו יהיו מכוסות טוב טוב באבקת סוכר.

              21. מסדרין יפה על צלחת הגשה.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                22. אוכלין!

                23. נהנין!!

                24. משתפין (:

                 

                אין יש לכן זה שאלות אתן מוזמנין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.

                 

                שיהיה זה שבוע ען המון חופש מתוק בלב ובטן!!

                 

                 

                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                 

                מרשמלו טבעוני – הגרסה המתורגמת

                 

                מרכיבים
                • 1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
                • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
                • 2 כפות אגר אגר (להשיג בחנויות טבע ובחנויות לבישול ואפייה)
                • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים
                • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים פושרים
                • 1 כוס (200 גרם) סוכר
                • 2 כפות סירופ תירס
                • 1/4 כוס + כף (75 מ"ל) נוזלים מסוננים מפחית שימורי חומוס
                • 1 כפית סוכר
                • 1 פקק של תמצית וניל
                • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

                 

                אופן ההכנה
                1. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומנפים לתוכה את הקורנפלור ומחצית מכמות אבקת הסוכר, כך שיכסו את התחתית שלה באופן אחיד.
                2. שמים בקערית חסינת חום את האגר אגר ו-1/4 כוס מים רותחים ומערבבים היטב. מניחים את הקערה בתוך סיר ומוסיפים מים חמים עד למחצית מגובהה. מחממים על האש הכי נמוכה.
                3. מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר קטן חדש 1/3 כוס מים פושרים, 1 כוס סוכר ו-2 כפות סירופ תירס. מחממים כ-12 דקות על אש קטנה-בינונית, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ צהבהב.
                4. יוצקים לתוך קערת מיקסר את נוזלי שימור החומוס ומוסיפים כפית סוכר. מקציפים עד שנוצר קצף לבן, מבריק ויציב.
                5. ממשיכים להקציף ויוצקים לקערה את הסירופ הרותח בזרם דק. ממשיכים להקציף עוד דקה.
                6. מוסיפים את הווניל ומיץ הלימון וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בקציפה.
                7. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום. מוציאים בזהירות את קערת האגר אגר מהסיר ומוסיפים לקציפה. מקציפים עד שהאגר אגר נבלע לחלוטין בקציפה.
                8. יוצקים את הקציפה לתבנית ומיישרים. מניחים בטמפרטורת החדר כ-6 שעות, להתייצבות.
                9. מחלצים את המרשמלו מהתבנית ומניחים אותו על משטח העבודה. מנפים עליו את יתרת אבקת הסוכר.
                10. בעזרת סכין גדולה משחררים קצוות המרשמלו מנייר האפייה וחותכים לקוביות קטנות (מדי פעם מנקים את הסכין משאריות דביקות בעזרת מגבת נייר ומקמחים אותה במעט אבקת סוכר, כדי שיהיה אפשר להמשיך לחתוך בקלות). לחלופין, חותכים את המרשמלו לצורות בעזרת קורצנים.
                11. מוודאים שכל פינות המרשמלו מכוסות היטב באבקת סוכר, ומסדרים בצלחת הגשה.

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                שלון!

                אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!