
המרכיבים
18 יחידות
- 6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
- 1 1/2 כוסות 210) גרם) קמח כוסמין מלא
- 1/8 כפית מלח
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן קוקוס
- ריבת תות ללא תוספת סוכר
- אפשרות לפיזור: פתיתי קוקוס טחונים
ההכנה
.1שמים בקערת מעבד המזון את התמרים, הקמח והמלח ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ומעבדים בהפסקות (4-3 פולסים), עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמן ומעבדים עוד 4 פעמים, לבצק אחיד.
.2 מוציאים את הבצק. אם הוא לח מדי, אפשר להוסיף קצת קמח וללוש קלות. אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד כף מים. עוטפים את הבצק ומאחסנים במקרר 30-כ דקות (אפשר להכין לילה מראש).
.3 מחממים את התנור 180-ל מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
.4 מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2-כ ס"מ. קורצים בו עוגיות בעזרת קורצן. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכז.
.5 מעבירים את העוגיות לתבנית ואופים 10–8 דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבות קצת ומתייצבות, ולא יותר. מוציאים ומצננים.
.6 מורחים על העוגיות השלמות ריבת תות ומכסים בעוגיות עם החור. אם רוצים, טוחנים את פתיתי הקוקוס לאבקה במטחנת תבלינים ומפזרים על העוגיות דרך מסננת דקה. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע בקופסה סגורה.