נכנס יין - וגם קינמון:
משקה חם ומתובל לחורף

בא לכם להתחמם עם משהו טעים? תזכרו שיש אופציה חוץ ממרק: יין חם ומתוק עם קינמון, תפוז וציפורן, כמו שלוגמים באירופה

אסנת לסטרפורסם: 12.01.17 10:17
באירופה אפשר למצוא אותו בחורף בכל פינה. יין חם (צילום: Shutterstock)
באירופה אפשר למצוא אותו בחורף בכל פינה. יין חם (צילום: Shutterstock)

ביקרתי בגרמניה בדצמבר. וכשקר בגרמניה, והשלג מכסה את הרחובות והעצים, אפשר למצוא בכל פינה דוכן שמוכרים בו יין חם, מתובל ומתוק בשם "גלוויין" (Gluhwein). בכל מקום מכינים את הגלוויין קצת אחרת, אבל הבסיס הוא תמיד יין, סוכר, קליפת פרי הדר מגוררת וקינמון.

 

המשקה שקניתי הוגש בכוס מיוחדת שמחוברת לה תושבת מתכת. המוכר מזג את המשקה החם לכוס, הניח קוביית סוכר על התושבת, טפטף עליה אלכוהול והדליק אותה. הקובייה נשרפה והפכה לקרמל שנטף לתוך המשקה שבכוס. רק אז יכולתי ללגום מהכוס ולהינות ממשקה יין חם עם טעם קרמלי נהדר.

 

כשחזרתי הביתה הצלחתי להתגבר על עניין התושבת המיוחדת בעזרת מזלג פשוט שלפפתי עליו תחבושת לאחיזה בטוחה. הנחתי עליו קוביית סוכר, טפטפתי עליה כמה טיפות כוהל נקי לשתייה, הדלקתי אותה והחזקתי את המזלג מעל ספל השתייה החם כדי לאפשר לקרמל לטפטף ישר לתוך המשקה.

 

בדוכנים מגישים את היין בכוס מיוחדת (במרכז) עם תושבת לשריפת קוביית סוכר (צילום: אסנת לסטר)
    בדוכנים מגישים את היין בכוס מיוחדת (במרכז) עם תושבת לשריפת קוביית סוכר(צילום: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    • 1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום
    • 14 מסמרי ציפורן
    • 1/2 תפוז
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר אמרטו או רום (לא חובה אבל רצוי)
    • 2 כפות סוכר
    • 2 כפות דבש
    • 2 מקלות קינמון + 1 כפית קינמון טחון
    • קליפה מגורת מ-1/2 תפוז

     

    אופן ההכנה

    1. נועצים את מסמרי הציפורן בקליפת חצי התפוז.
    2. שמים את כל המרכיבים בסיר ומחממים עד לסף רתיחה.
    3. מוזגים לכוסות.
    4. אם רוצים, מטפטפים לכל כוס קרמל: מחזיקים מעל הכוס מזלג ומניחים עליו קוביית סוכר. מטפטפים על הקובייה כמה טיפות של כהל נקי לשתייה ומדליקים. ממתינים שהקובייה תהפופך לקרמל ותימס לתוך הכוס, ומגישים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)