צילום: שי יחזקאל

פופקורן כרובית, קפרזה עגבניות ודלורית עם עין נפגשים בתנור חם

שפית מירי הבר עם ארבעה מתכונים שממלאים את הבית בריח נפלא ומחממים את הבטן. בלי טיגונים, בלי כלים מלוכלכים ובלי קלוריות מיותרות. זה צלוי רק בכם

שימו טיימר: יש לנו זמני  צלייה מומלצים לכל סוגי הירקות כאן (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
שימו טיימר: יש לנו זמני צלייה מומלצים לכל סוגי הירקות כאן (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

שפית אורחת: מירי הבר, בעלת Bon Miri, סדנאות בישול ברשפון

 

קפרזה עגבניות צלויות

קפרזה עגבניות צלויות  (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    קפרזה עגבניות צלויות (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    6 עגבניות פרוסות דק לעיגולים

    2 כפות שמן זית

    קורט מלח ופלפל שחור

    200 גרם מוצרלה באפאלו

    10 עלי בזילקום טרי

    1 כף בלסמי

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

    2. מניחים את העגבניות בשכבה אחידה על נייר אפייה, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 15 דקות.

    3. מסדרים את העגבניות על צלחת ההגשה, קורעים בידיים את המוצרלה, מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים ומטפטפים בלסמי.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 235 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון , 17 גרם שומן

     

    עוד מתכוני חורף: 

     

    בטטות צלויות עם טחינה ועלים

    בטטות צלויות עם טחינה ועלים (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      בטטות צלויות עם טחינה ועלים(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      המרכיבים ל-4 מנות:

      4 בטטות בינוניות, מקולפות וחתוכות לאצבעות

      קורט מלח ים ופלפל שחור

      5 כפות שמן זית

      חופן עלי פטרוזליה, נענע וזעתר טריים

      3 כפות טחינה אתיופית

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

      2. מניחים את הבטטות על נייר אפייה, מזליפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים את הבטטות 45 דקות.

      3. מסדרים על צלחת ההגשה, מטפטפים טחינה ומפזרים את העלים הטריים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 370 קלוריות, 24 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 27 גרם שומן

       

      פופקורן כרובית

      פופקורן כרובית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        פופקורן כרובית(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        המרכיבים ל-4 מנות:

        2 כרוביות מפורקות לפרחים קטנים

        1/3 כוס שמן זית

        קורט מלח ופלפל שחור

        1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית קארי

        1/2 לימון סחוט

        2 שיני שום

        2 כפות טחינה מוכנה

        כמה עלי פטרוזליה

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

        2. מערבבים את פרחי הכרובית עם התבלינים, השום הלימון ושמן הזית, מניחים על נייר אפייה ואופים 20 דקות. מערבבים מדי פעם.

        3. מוציאים מהתנור, מפזרים על הכרובית מעל כמה עלי פטרוזליה ומזליפים את הטחינה.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 194 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 18 גרם שומן

         

        דלורית צלויה עם ביצת עין

        דלורית וביצת עין (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          דלורית וביצת עין(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          המרכיבים ל-4 מנות:

          2 דלוריות שטופות ושלמות

          1/2 סלסילת עגבניות שרי

          4 כפיות שמן זית

          10 עלי אורגנו טריים

          4 ביצים

          קורט מלח ופלפל שחור

          50 גרם גבינת פטה עזים

          2 כפות אריסה

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

          2. מניחים את הדלוריות שלמות על נייר אפייה, ואופים שעה וחצי עד לריכוך.

          3. בינתיים, מניחים את העגבניות על נייר אפייה בתבנית נוספת בשלמותן, אופים 12 דקות ומוציאים.

          4. מוציאים את הדלוריות וחוצים אותן. מזליפים על כל חצי דלורית 1 כפית שמן זית.

          5. שוברים ביצה בצלוחית, ומניחים בזהירות בשקע של הדלורית. מפזרים בכל דלורית 4 עגבניות שרי, מתבלים במלח ופלפל ואופים עוד 10 דקות.

          6. מוציאים מהתנור, מפוררים מעל כל דלורית גבינת עזים, מפזרים עלי אורגנו טריים ומגישים לצד אריסה מוכנה.

           

          ערכים תזונתיים למנה: 199 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 14 גרם שומן

           

          מדליקים את התנור על 200 מעלות ומחכים. כמה זמן צולים כל ירק?

          • 90 דקות: דלורית שלמה
          • 60 דקות: דלעת שלמה, ראש שום
          • 35 דקות: בטטה, סלק
          • 30 דקות: חציל, בצל, סלרי
          • 25 דקות: קולובי, גזר, פטריות, כרובית
          • 20 דקות: תפוחי אדמה, פלפל, ברוקולי
          • 15 דקות: אספרגוס, זוקיני, עגבניות
          • 10 דקות: עשבי תיבול

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד