קיש ירקות שורש וגבינת עזים
עם בטטה, בצל סגול, גזר וסלק

אולגה טוכשר מגישה קיש חורפי במיוחד, עם מלית עשירה של שמנת וגבינת עזים והמון ירקות שורש, שנמצאים בעונה הקרה במיטבם

אולגה טוכשר

|

07.01.17 | 21:41

קיש ירקות שורש וגבינת עזים עם בטטה, בצל סגול, גזר וסלק (צילום: אולגה טוכשר)
קיש ירקות שורש וגבינת עזים עם בטטה, בצל סגול, גזר וסלק (צילום: אולגה טוכשר)
קיש חורפי עם מלית עשירה שמורכבת מהמון ירקות שורש. שימו לב, להכנת המנה נחוצה גם תבנית תנור.

 

מרכיבים

תבנית טארט בקוטר ‭26-24‬ ס"מ

 

לקלתית
  • ‭1 1/2‬ כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/2‬ ביצה טרופה
  • משקולות אפייה (ייעודיות, או קטניות יבשות)

 

למלית
  • 3 גזרים, מומלץ בצבעים שונים, חצויים לאורכם
  • 1 סלק (לא מבושל), קלוף ופרוס
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לעיגולים
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי לאורכו
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לטבעות
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת עזים, מפוררת

 

לבלילת הרויאל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול
  • 3 כפות (50 מ"ל) חלב
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. הקלתית: שמים בקערת מעבד המזון את הקמח והחמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את חצי הביצה ומעבדים קצרות בהפסקות (פולסים), עד שהפירורים רטובים ודביקים. אם צריך, מוסיפים עוד מהביצה.
  2. מעבירים את פירורי הבצק למשטח העבודה ומאחדים לכדור בצק. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר כ-20‬ דקות.
  3. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, מעבירים אותו לתבנית הטארט ומהדקים לתחתית ולדפנות (אפשר גם לשטח אותו, ידנית, בתוך התבנית עצמה). דוקרים את תחתית הבצק בעזרת מזלג. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.
  5. המלית: מניחים את הירקות בתבנית התנור. מושחים אותם בשמן זית ומפזרים מלח ופלפל. צולים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים, ולא מכבים את התנור.
  6. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומפזרים עליו משקולות. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומסירים את המשקולות ונייר האפייה – אם הבצק עדיין לא אפוי מספיק, מחזירים אותו לתנור, ללא כיסוי, ל-5 דקות נוספות. מוציאים, ולא מכבים את התנור.
  7. הרויאל: טורפים בקערה את השמנת, החלב והביצים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  8. הרכבת הקיש: מניחים על הקלתית את הירקות הצלויים ומפזרים ביניהם את גבינת העזים. יוצקים את הרויאל ומפזרים פרמזן.
  9. אופים כ-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת והגבינה מזהיבה. מצננים קצת ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג