ירוק סטאר: עוג'יליה מכינה קציצות
ירק אפויות שיככבו אצלכם במטבח

גם לכם נמאס מבצקים וטיגונים אחרי חנוכה? קבלו מעוג'יליה מתכון בריא וטעים לקציצות בתנור עם המון ירוק: ברוקולי, קישואים ועשבי תיבול

עוג'יליה דולסהפורסם: 04.01.17 16:26
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה

אחרי זה כל חג חנוכה וכחלק מהבטחות תזונה לשנה אזרחית חדשה (כמובן אל תתפסו אותי במילה) החלטתי להכין היון זה קציצות ירק-אפויות-בריאות זה משתלבות נהדררררר עִן קרן קשִיוֹ-שוּן חגיגי!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודררררר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

בערך 20 קציצות בינוניות 

 

לקציצות
  • 200 גרן ברוקולי
  • 2 קישואין שטופין ונקיין
  • 1 בצל
  • 2 כפות גדושות קמח עדשין או קמח חומוס
  • 2 כפות מין רותחין
  • 2 כפות קמח תירס פולנטה או פירורי לֶחֶן
  • 1 כף שמן זית
  • וויפופ עשבי תיבול אתן זה אוהבין (אורגנו, טימין, פטרוזיליה או כל דבר אחר)
  • מלח-פלפל לפי טען
  • אפשרות: 2 כפות שׂוּן-שׂוּן לתוספת קראנץ'

 

לקרן קשִיוֹ-שוּן
  • 1 כוס קשיו טבעי, מושרה במָיִן רותחין לפחות שעה
  • עוד כוס מָיִן רותחין
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2-1 שיני שוּן קלופות (לפי טען)
  • מלח-פלפל לפי טען

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-180 מעלות ומסדרין תבנית תנור עִן נייר אפייה.

2. מבשלין ברוקולי כמה דקות במָיִן רותחין כדי הוא נוֹ יהיה קשה מאוד אבל גן עוד נוֹ רך מידי. קוצצין אותו לחתיכות גסות ומעבירין לקערה גדולה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. בעזרת סכין מורידין לקישואין "ראש" שלהן ומגררין אותן בעזרת פונפייה.

    4. סוחטין כל גרידת קישוא טוב טוב מכל נוזלין שלה ומוסיפין גן אותה לקערה.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. קוצצין בצל דק דק ומוסיפין לקערה (אפשר לחסוך זה זמן בכל שלבין אחרונין ולקצוץ הכל ביחד בתוך מעבד מזון. אבל בסוף פעולה זה – נוֹ לוותר על שלב סחיטה!!!)

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        6. בכוס קטנה מערבבין קמח עדשין/חומוס ען 2 כפות מָיִן עד מתקבלת לנו בלילה מעט דביקה זה קצת מזכירה בלילת ביצה ומוסיפין גן אותה לקערה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          7. מוסיפין לקערה קמח תירס, שמן זית, עשבי תיבול אנחנו אוהבין ומלח-פלפל לפי טען ולָשִׁין הכל ביחד עד לאיחוד (במידה מרגיש לכן עיסה נוֹ מספיק דביקה – תמיד אפשר להוסיף עוד קצת קמח עדשין זה ידביק בעזרת נוזלין של ירקות).

          8. בעזרת ידיין מכדררין מעיסה כדורין ומשטחין אותן על תבנית ען נייר אפייה.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            9. אִן רוצין להוסיף זה שׂוּן-שׂוּן בשביל עוד קצת קראנץ' – זה בדיוק זמן! מפזרין בעזרת כפית קטנה או ידיין יבשות שׂוּן-שׂוּן על חלק עליון של קציצות ומכניסין לתנור לאפייה בערך 20-15 דקות.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)
              (צילום: עוג'יליה דולסה)

              10. בינתיין מכינין קְרֶן קָשִיוֹ-שׁוּן: מסננין קשיו ממי השרייה שלו ומעבירין לתוך בלנדר. מוסיפין לבלנדר כוס מין רותחין, מיץ מ-1/2 לימון, שיני שׁוּן קלופות ונקיות ומלח-פלפל לפי טען, וטוחנין הכל ביחד עד זה מקבלין מרקן אחיד וחלק.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                11. בעזרת לקקן מעבירין כל קְרֶן נהדר לכלי אטוּן ושומרין במקרר למקרה צורך עד שבוע או פשוט משתמשין מיד!

                12. מוציאין קציצות מתוך תנור.

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)

                  13. מסדרין על צלחת הגשה קצת ירקות אדומין זה ישברו צבע ירוק וקצת קציצות זה יעשו בלב מתוק.

                  14. מזלפין קצת קְרֶן מעל הכל או מגישין אותו בצד בקערת טבילה.

                  15. מגישין.

                  16. טועמין.

                   

                   (צילום: עוג'יליה דולסה)

                    17. שׂבעין.

                    18. אוהבין.

                    19. משתפין!

                     

                    לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                     

                    שתהיה זה לכולנו שנה אזרחית חדשה מלאה בבריאות ואהבה מתוקה <3

                     

                     

                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

                     

                    קציצות ירק אפויות - הגרסה המתורגמת

                     

                    מרכיבים

                    כ-20 קציצות בינוניות

                     

                    לקציצות
                    • 200 גרם ברוקולי
                    • 2 קישואים
                    • 1 בצל
                    • 2 כפות גדושות קמח עדשים או קמח חומוס
                    • 2 כפות מים רותחים
                    • 2 כפות קמח תירס לפולנטה או פירורי לחם
                    • 1 כף שמן זית
                    • חופן עשבי תיבול (אורגנו, טימין, פטרוזיליה וכדומה)
                    • מלח
                    • פלפל שחור גרוס
                    • אפשרות: 2 כפות שומשום

                     

                    לקרם קשיו-שום
                    • 1 כוס קשיו טבעי, מושרה במים רותחים לפחות שעה
                    • עוד כוס מים רותחים
                    • מיץ מ-1/2 לימון
                    • 2-1 שיני שום קלופות (לפי הטעם)
                    • מלח
                    • פלפל שחור גרוס

                     

                    אופן ההכנה
                    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
                    2. מבשלים את הברוקולי כמה דקות במים רותחים, עד שהוא מתרכך מעט (אבל לא יותר מדי). מסננים, קוצצים גס ומעבירים לקערה גדולה.
                    3. מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. סוחטים אותם היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
                    4. קוצצים את הבצל דק-דק ומוסיפים לקערה.
                    5. מערבבים בכוס קטנה את קמח העדשים (או החומוס) עם 2 כפות מים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים לקערה.
                    6. מוסיפים לקערה גם את קמח התירס, שמן הזית, עשבי התיבול, מלח ופלפל, ולשים לתערובת אחידה (אם התערובת רטובה מדי ואינה מספיק דביקה, מוסיפים לה מעט קמח עדשים או קמח חומוס).
                    7. יוצרים מהתערובת כדורים ומשטחים אותם בתבנית. אם רוצים, מפזרים מעט שומשום. אופים 20-15 דקות.
                    8. בזמן שהקציצות בתנור מכינים קרם קשיו-שום: מסננים את הקשיו ממי ההשריה ומעבירים לבלנדר. מוסיפים כוס מים רותחים, מיץ מ-1/2 לימון, שיני שום קלופות, מלח ופלפל, וטוחנים למרקם אחיד וחלק.
                    9. מגישים את הקציצות בליווי הקרם.

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                    שלון!

                    אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                    הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                    אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                    עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                    בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                    וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                    שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!