כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום

כתוספת ירקות חמימה לארוחה או כחטיף בריא בכלום קלוריות: פרחי כרובית וברוקולי פריכים בתיבול מפתיע, שאי אפשר להפסיק לנשנש

ליאורה חוברה

|

02.01.17 | 08:45

כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום (צילום: עודד חוברה)
כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום (צילום: עודד חוברה)

נשנוש טעים ובריא בכלום קלוריות והמון טעם. שימו לב: הירקות מתכווצים באפייה, ולכן גם אם נראה לכם שהכנתם כמות גדולה, תכינו עוד קצת... כי התבנית תתחסל במהירות.

 

 

החומרים

10 מנות/ 40 קלוריות למנה

 

  • 1 כרובית גדולה, חתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
  • 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים או שקית (800 גרם)ברוקולי קפוא שהופשר

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 15 -20 עלי בזיליקום קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
  • 1 כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת סגורה היטב.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם הכרובית והברוקולי. מפזרים על הבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
  4. מגישים חם או קר.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

והנה עוד מתכון דיאטטי שלא תפסיקו לנשנש: סלט "קוסקוס" כרובית

 

 

לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון  (צילום: נטע-חן ליבנה )
לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: נטע-חן ליבנה )

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד