
כרובית וברוקולי אפויים בתנור ברוטב חרדל ובזיליקום (צילום: עודד חוברה)
נשנוש טעים ובריא בכלום קלוריות והמון טעם. שימו לב: הירקות מתכווצים באפייה, ולכן גם אם נראה לכם שהכנתם כמות גדולה, תכינו עוד קצת... כי התבנית תתחסל במהירות.
החומרים
10 מנות/ 40 קלוריות למנה
- 1 כרובית גדולה, חתוכה לפרחים או שקית (800 גרם) כרובית קפואה שהופשרה
- 2 ראשי ברוקולי, חתוכים לפרחים או שקית (800 גרם)ברוקולי קפוא שהופשר
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 15 -20 עלי בזיליקום קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפות חרדל דיז'ון איכותי
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
- 1 כפית מלח גס
- מעט פלפל שחור גרוס גס (לא חובה)
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את חומרי הרוטב בשייקר או בצנצנת סגורה היטב.
- בקערה גדולה מערבבים את הרוטב עם הכרובית והברוקולי. מפזרים על הבנית ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
- מגישים חם או קר.
- ליאורה חוברה
היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
--------------------------------------------------------------------------------------------------
והנה עוד מתכון דיאטטי שלא תפסיקו לנשנש: סלט "קוסקוס" כרובית