
מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים (צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
5-4 מנות
- 4-3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 גבעול סלרי, ללא העלים, קצוץ
- 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ גס
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
- 150 גרם ערמונים קלויים וקלופים (המשקל לאחר הקילוף) או ערמונים מוכנים בוואקום
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
- מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
- מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ומה לגבי מרק פטריות עשיר וקל עם גריסים ותפוחי אדמה? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון