מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

הערמונים והארטישוק הירושלמי נמצאים עכשיו בשיא העונה - אז אורלי חרמש שילבה את שניהם במרק עשיר ומהיר, שמוכן תוך שעה

אורלי חרמש

|

31.12.16 | 20:45

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים (צילום: אורלי חרמש)
מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גבעול סלרי, ללא העלים, קצוץ
  • 1 גזר גדול, קלוף וקצוץ גס
  • 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
  • 150 גרם ערמונים קלויים וקלופים (המשקל לאחר הקילוף) או ערמונים מוכנים בוואקום
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך גס
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל, הסלרי והגזר כ-5 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים מעט.
  2. מוסיפים את תפוח האדמה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
  3. מורידים את הסיר מהכיריים וטוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. אפשר להגיש את המרק עם פרוסות מטוגנות של ארטישוק ירושלמי או עם ערמונים קצוצים גס.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ומה לגבי מרק פטריות עשיר וקל עם גריסים ותפוחי אדמה? לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון 

 

  (צילום: דורית מנו-טל אור)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג