חנוכה איטלקי: שני חטיפים
מתוקים מטוגנים מארץ המגף

קצת נמאס מסופגניות? עשו כמו האיטלקים והכניסו במקומן לשמן הרותח קנולי במילוי ריקוטה או חטיפים לימוניים – וכולם יגידו לכם "גרציה!"

רומי נדלר

|

26.12.16 | 20:39

ממכרים. חטיפים מטוגנים מתוקים (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
ממכרים. חטיפים מטוגנים מתוקים (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
 

חטיפים מטוגנים מתוקים

 

בכל אזור באיטליה יש לחטיפים האלה שם שונה: במחוז ונטו, למשל, הם נקראים גלני (Galani), בטוסקנה דונזלה (Donzelle) וברומא פראפה (Frappe). אבל לא משנה איך קוראים להם – הם תמיד ממכרים.

 

מרכיבים

כ-50 יחידות

 

  • 3 כוסות פחות 2 כפות (400 גרם) קמח
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 כפות יין לבן
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • שמן לטיגון
  • אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן לטיגון ואבקת הסוכר, לבצק אחיד. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות (ועד יממה).
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 מ"מ (אפשר להיעזר במכונת פסטה). חותכים את הבצק למלבנים בגודל של 5X10 ס"מ. יוצרים במרכז כל מלבן חריץ ארוך במקביל לצלעות הארוכות. מעבירים את אחת הצלעות הקצרות דרך החריץ ומושכים בעדינות.

 

קיפול הבצק (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
    קיפול הבצק(צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)

     

    3. מטגנים את הבצק בשמן עמוק כ-2 דקות מכל צד, עד שהוא מתקשה ומזהיב היטב. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומניחים לבצק להתקרר שעה לפחות (רק אחרי הקירור הוא יהפוך לפריך). לפני ההגשה מפזרים על החטיפים אבקת סוכר.

     

    • איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום.

     

    קנולי סיציליאני במילוי קרם ריקוטה (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
      קנולי סיציליאני במילוי קרם ריקוטה(צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)
       

       

      קנולי סיציליאני במילוי קרם ריקוטה

       

      הקנולי הוא אולי הקינוח הסיציליאני המוכר ביותר: צינורות בצק מטוגנים, ממולאים בריקוטה ומעוטרים בפירות יבשים. הסיציליאנים מוסיפים לבצק שומן חזיר וממלאים את הקנולי בריקוטה מחלב כבשים – אנחנו השמטנו את החזיר ונסתפק בריקוטה מקומית מחלב בקר.

       

      שימו לב: להכנת המנה יש צורך בגלילי מתכת ייעודיים לטיגון קנולי. אפשר למצוא ואתם בחנויות מתמחות ובחלק מרשתות השיווק ורשתות כלי הבית.

       

      מרכיבים

      כ-20 יחידות

       

      לבצק

      • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח
      • 1 כפית אבקת קקאו
      • 1 כפית אבקת קפה נמס
      • קורט מלח
      • 1 כף סוכר
      • 1 ביצה
      • 1 כוס (240 מ"ל) יין מרסלה או יין לבן יבש
      • שמן לטיגון עמוק

       

      לקישוט

      • 100 גרם שוקולד מריר
      • תפוזים מסוכרים, פצפוצי שוקולד, פיסטוקים קצוצים

       

      למילוי

      • 800 גרם גבינת ריקוטה
      • 200 גרם אבקת סוכר

       

       

      אופן ההכנה

      1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק, למעט השמן, עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אפשר ללוש ביד או במעבד מזון). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות (ועד יממה).
      2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ (אפשר להיעזר במכונת פסטה). קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ ועוטפים בהם את גלילי המתכת לטיגון קנולי. מדביקים את קצות הבצק זה לזה בעזרת ביצה טרופה או מעט מים.
      3. מטגנים בשמן עמוק, עד שהבצק מזהיב. מעבירים לצלחת עם מגבות נייר ומקררים מעט.
      4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. טובלים את קצות הקנולי בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בתפוזים מסוכרים, פצפוצי שוקולד או פיסטוקים קצוצים. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה.
      5. טורפים יחד את מרכיבי המילוי ומעבירים לשק זילוף. ממלאים את הקנולי.

       

      • איך שומרים? את הקנולי המוכנים אפשר לשמור, ללא המילוי, במשך יומיים בכלי אטום.

       

      • רומי נדלר מעבירה סדנאות לבישול איטלקי וכותבת את הבלוג Romina e La Cucina

       

      --------------------------------------------------------------------------------------------------

       

      לאיטלקים יש מה לתרום לחנוכה גם בתחום המלוח - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

       

        (צילום: צביקה טישלר, סגנון: ענת לבל)

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד