סופגניות אפויות (צילום: רוני נחמיאס)
המתכון באדיבות מאפיות "ג'ייקובס" בקרית אונו וברמת השרון.
מרכיבים
20 סופגניות
- 1/2 3 כוסות פחות כף (500 גרם) קמח, מנופה
- 3/4 כוס (180 גרם) חלב קר או מים
- 2 ביצים בגודל M
- 1/2 קובייה או 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 100 גרם חמאה או מחמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 1 כף שטוחה (10 גרם) מלח
למילוי
- ריבה, ריבת חלב – או כל מילוי אחר שרוצים
לקישוט
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למע המלח, ולשים במהירות הנמוכה ביותר כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות המיקסר בדרגה אחת ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק הופך לחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותו במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
- חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר. מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים (אם יש לכם משקל – משקלו של כל כדור אמור להיות 50 גרם).
- מניחים את הסופגניות במגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
- לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- אופים את הסופגניות 12-10 דקות, עד שהן משחימות.
- מצננים מעט, ממלאים במילוי הרצוי וזורים אבקת סוכר.
איך מכינים מראש?
- אפשר להקפיא את כדורי הבצק מיד לאחר עיצובם (הם יישמרו חודש בכלי אטום היטב). לפני הטיגון יש להפשיר אותם בטמפרטורת החדר ולהתפיח עד להכפלת הנפח.