חג אפוי כל כך: מתכון
לסופגניות ביתיות בתנור

בלי התחכמויות ועם טעם נהדר: אם אתם מתכוונים לאפות את הסופגניות שלכם במקום לטגן אותן, כדאי לכם ללכת על המתכון הזה

מערכת Xnet

|

22.12.16 | 23:08

סופגניות אפויות (צילום: רוני נחמיאס)
סופגניות אפויות (צילום: רוני נחמיאס)

המתכון באדיבות מאפיות "ג'ייקובס" בקרית אונו וברמת השרון.

 

מרכיבים

20 סופגניות

 

  • 1/2 3 כוסות פחות כף (500 גרם) קמח, מנופה
  • 3/4 כוס (180 גרם) חלב קר או מים
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1/2 קובייה או 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה או מחמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שטוחה (10 גרם) מלח

 

למילוי
  • ריבה, ריבת חלב – או כל מילוי אחר שרוצים

 

לקישוט
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למע המלח, ולשים במהירות הנמוכה ביותר כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות המיקסר בדרגה אחת ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק הופך לחלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותו במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
  4. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר. מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים (אם יש לכם משקל – משקלו של כל כדור אמור להיות 50 גרם).
  5. מניחים את הסופגניות במגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  7. אופים את הסופגניות 12-10 דקות, עד שהן משחימות.
  8. מצננים מעט, ממלאים במילוי הרצוי וזורים אבקת סוכר.

 

איך מכינים מראש?

  • אפשר להקפיא את כדורי הבצק מיד לאחר עיצובם (הם יישמרו חודש בכלי אטום היטב). לפני הטיגון יש להפשיר אותם בטמפרטורת החדר ולהתפיח עד להכפלת הנפח.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג