עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס

הכינו את הצנצנות: עוגיות קלות, מהירות וטעימות שגם הילדים וגם המבוגרים ישמחו לנשנש

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(16 עוגיות)

 

  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 250 גרם שוקולד צ'יפס

 

ההכנה

1. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק. עוצרים את המכשיר, מוסיפים את הביצה, הקמח ושיבולת השועל ומערבבים ידנית לעיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד לפיזור אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

2. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. 

3. מניחים תלוליות מהבצק בתבנית (אפשר להשתמש ב־2 כפות או בכף גלידה). מקפידים להשאיר מרחק של כ־2 ס"מ ביניהן.

4. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קצת. מוציאים ומצננים כרבע שעה בתבנית. מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל קירור ואפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבועיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר

  (צילום: דניאל קמינסקי)
    (צילום: דניאל קמינסקי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג