
לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור (צילום: בני גם זו לטובה)
המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, הבעלים של רשת "מתוקה" וקייטרינג "מתוקה ROOMSERVICE".
מרכיבים
40-30 לביבות
- 500 גרם תפוחי אדמה (כ-3 יחידות בינוניות)
- 500 גרם בטטות (כ-3 יחידות בינוניות)
- 1 בצל גדול או 2 בינוניים
- 1 צרור כוסברה
- שמן לטיגון
- 5 ביצים
- 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח, מנופה
- 3 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
- מגררים את תפוחי האדמה והבטטות בפומפייה גסה ומעבירים לקערה. קוצצים בנפרד את הבצל והכוסברה.
- מטגנים את הבצל עד הזהבה ומעבירים לקערה עם הירקות המגוררים. מוסיפים לקערה את הכוסברה ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית. מברישים את הלביבות במעט שמן.
- אופים 20 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
- מגישים חם, רצוי לצד יוגורט מעורבב עם עלי נענע קצוצים.