חמה ואפויה: מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

המחבת יכולה להישאר בארון: הקונדיטורית מירי ארזי מסבירה איך להכין בקלות לביבות בטטות ותפודים אפויות שלא דורשות בישול מקדים

מערכת Xnet

|

17.12.16 10:47

לשימוש בכתבה בלבד לביבות בטטה אפויות תפוחי אדמה אפויות
לשימוש בכתבה בלבד לביבות בטטה אפויות תפוחי אדמה אפויות (לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור)
המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, הבעלים של רשת "מתוקה" וקייטרינג "מתוקה ROOMSERVICE".

 

מרכיבים

40-30 לביבות

 

  • 500 גרם תפוחי אדמה (כ-3 יחידות בינוניות)
  • 500 גרם בטטות (כ-3 יחידות בינוניות)
  • 1 בצל גדול או 2 בינוניים
  • 1 צרור כוסברה
  • שמן לטיגון
  • 5 ביצים
  • 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח, מנופה
  • 3 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  2. מגררים את תפוחי האדמה והבטטות בפומפייה גסה ומעבירים לקערה. קוצצים בנפרד את הבצל והכוסברה.
  3. מטגנים את הבצל עד הזהבה ומעבירים לקערה עם הירקות המגוררים. מוסיפים לקערה את הכוסברה ואת שאר המרכיבים ומערבבים.
  4. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית. מברישים את הלביבות במעט שמן.
  5. אופים 20 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים.
  6. מגישים חם, רצוי לצד יוגורט מעורבב עם עלי נענע קצוצים.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד