כעכים מתוקים פריכים
בציפוי מייפל ושומשום

תתכוננו לבקש עזרה: הכעכים המתוקים של אפרת סיאצ'י כל כך ממכרים, שמישהו יצטרך לבוא ולקחת אותם מכם לפני שתחסלו הכל לבד

אפרת סיאצ'יפורסם: 15.12.16 22:19
כעכים מתוקים פריכים בציפוי מייפל ושומשום (צילום: אפרת סיאצ'י)
כעכים מתוקים פריכים בציפוי מייפל ושומשום (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-20 יחידות

 

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות מלאות סוכר
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל (אפשר גם סילאן, אבל הוא קחו בחשבון שהוא יכהה את העוגיות)
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • אפשרות: 1/2 כפית תמצית וניל
  • 6 כפות מיץ תפוזים או מים
  • לזיגוג: כפית גדושה דבש או מייפל, 2 כפות שמן
  • לקישוט: שומשום, קצח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מוסיפים לקערה, תוך ערבוב ולפי הסדר, את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הדבש (או מייפל), המלח, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה גם את מיץ התפוזים, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה (ייתכן שלא תצטרכו להוסיף את כולו). אם הבצק יבש או מתפורר, מוסיפים עוד מיץ.
  3. בוצעים מהבצק כדור בקוטר של כ-3 ס"מ, יוצרים ממנו "נחש" וסוגרים לטבעת (אם הבצק דביק מדי, אפשר לשמן את הידיים). מניחים בתבנית.
  4. מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג ומברישים את הכעכים בנדיבות. מפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
  5. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה. מניחים לכעכים להתקרר לגמרי לפני שמוציאים אותם מהתבנית.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...