שיק סקנדינבי בתקציב ים תיכוני: בית שעוצב והולבש כולו ב-30 אלף שקל

כל שבעת חדריו של בית לשש נפשות במודיעין רוהטו והולבשו בתקציב מאתגר, עם שילובי ישן-חדש, המון מקומות לאחסון ופרטי אמנות מיוחדים שיצרה בעלת הבית בעצמה

שילוב של ישן וחדש, זול ויקר. הסלון לאחר השיפוץ  (צילום: קרן בן-ציון)
שילוב של ישן וחדש, זול ויקר. הסלון לאחר השיפוץ (צילום: קרן בן-ציון)
ממרתף מבולגן ולא פונקציונלי, לחדר משחקים שמשמש את המשפחה (צילום: קרן בן-ציון)
ממרתף מבולגן ולא פונקציונלי, לחדר משחקים שמשמש את המשפחה (צילום: קרן בן-ציון)
המזוודות הפכו לשידה (צילום: קרן בן-ציון)
המזוודות הפכו לשידה (צילום: קרן בן-ציון)
הידיות הוחלפו ומוט של וילון הפך למוט תליה למחבתות. מבט למטבח  (צילום: קרן בן-ציון)
הידיות הוחלפו ומוט של וילון הפך למוט תליה למחבתות. מבט למטבח (צילום: קרן בן-ציון)
מימין: קונסולה משוק הפשפשים וצלחות שנקנו ברשת גדולה ונתלו על הקיר יוצרות אווירה נעימה כבר בכניסה ; נישה מבולגנת בסלון שהפכה לפינה יפה וגם שימושית; פינה בחדר השינה  (צילום: קרן בן-ציון)
מימין: קונסולה משוק הפשפשים וצלחות שנקנו ברשת גדולה ונתלו על הקיר יוצרות אווירה נעימה כבר בכניסה ; נישה מבולגנת בסלון שהפכה לפינה יפה וגם שימושית; פינה בחדר השינה (צילום: קרן בן-ציון)

הפינטרסט מוציא לכולנו את העיניים, עלי אקספרס ו־eBay מציעים אקססוריז לבית בכלום כסף וקורסים להום סטיילינג צצים כפטריות במסיבת פול מון. 2017 היא השנה שבה כל בית יזדקק לסטייליסט (מקצועי או חובב) ועולם העיצוב יהפוך לדמוקרטי יותר ויקר הרבה פחות. קבלו לדוגמה את הבית הזה במודיעין, שהלבישה מהיסוד לימור לריאה, מלבישת בתים שלא מפחדת מתקציב מוגבל.

 

"הבית נקנה ושופץ על ידי משפחה בת שש נפשות", היא מספרת. "התקשרו אליי אחרי שהשיפוץ הסתיים. הם הבהירו שיש להם תקציב מאוד מאוד מאתגר: 30,000 שקל שצריכים להספיק לריהוט והלבשה של שבעה חדרים, לא כולל חדרי אמבטיות ושירותים. בתקציב הזה היה צריך לרהט את הסלון וחלק מהחדרים האחרים, להוסיף נגיעות עיצוביות במטבח ולהלביש את כל החדרים כולל הכל: טקסטיל, אמנות, חפצי נוי, צביעת קירות – כל מה שקשור להלבשת הבית".

 

מה חשבת כששמעת על היקף התקציב?

"ידעתי מניסיוני שזה לא בלתי אפשרי. הגדרתי להם מראש שמירב התקציב יושקע בסלון ושיהיו בבית הרבה שילובים של ישן עם חדש ושל זול עם די יקר. בנוסף, בעלת הבית היא אמנית – ציירת וצלמת עם ידי זהב ש'חסכה' הרבה מהתקציב כיוון שיצרה את כל האמנות בבית בעצמה. בכל מקום שרצינו להוסיף אמנות הכוונתי אותה מבחינת סגנון וצבעוניות והיא הפיקה עבודות מקסימות".

 

היו לבני המשפחה בקשות נוספות?

"כמו כל משפחה עם ילדים קטנים הם ביקשו ליצור המון מקומות אחסון, גם בסלון, כדי שיהיה מה לעשות עם הצעצועים".

 

פריטים קטנים וזולים עם אימפקט גדול (צילום: קרן בן-ציון)
    פריטים קטנים וזולים עם אימפקט גדול(צילום: קרן בן-ציון)

     

    הכניסה: "מיד אחרי הכניסה לבית העמדנו קונסולה משוק הפשפשים, הוספנו שטיח שהוזמן מחו"ל ועל הקיר תלינו צלחות נוי שקנינו ברשת גדולה לכלי בית", מספר לריאה. "בהמשך יש נישה נוספת ששם תמיד חולצים נעליים, מניחים תיקים וכדומה. היא לא הייתה מנוצלת כראוי ואנחנו הפכנו אותה לפינה נעימה עם מתלה מאיקאה, ספסל וסל למטריות. בגלל שהחלק התחתון של הקיר מתלכלך בקלות בפינה כזו, החלטנו לצבוע אותו. נשאר לנו צבע גיר שחור שקנינו לחדר המשחקים והשתמשנו בו כדי לצבוע חצי קיר. המניע היה בעיקר פרקטי, אבל התוצאה תורמת מאוד לשיק הסקנדינבי של הבית".

     

    הסלון: שילוב ישן וחדש

    "פלטת הצבעים בסלון ובעצם בבית כולו נבחרה בהשראת הסגנון הסקנדינבי", מספרת לריאה. "הוא כולל הרבה שחור, לבן ועץ עם נגיעות צבעוניות עדינות של צבע, בעיקר בגוני תכלת. היה לנו כאן קיר אחד 'נקי' יחסית, בלי מזגן, טלוויזיה או רמקולים, והחלטנו להפנות אליו את תשומת הלב ולהפוך אותו לקיר אמנות. צבענו אותו בגוון תכלכל מעושן, שמשתלב בסקאלת הצבעים הכללית, ותלינו עליו את עבודות האמנות שיצרה בעלת הבית.

     

    "הריהוט כולו נקנה בתהליך הלבשת הבית. לבני המשפחה לא היו רהיטים שהם רצו לשמור – לפני התהליך המשותף הם ישבו בסלון על ריהוט גן. כדי לשמור על מסגרת התקציב שילבנו כאן ישן וחדש: ספה חדשה עם מזנון וכורסאות שנקנו בשוק הפשפשים ורופדו מחדש, שולחן ושטיח של איקאה ואקססוריז שמצאנו ברשת.

     

    "בין הסלון לפינת האוכל הייתה נישה שהפכה לסתם אזור מבולגן, ואנחנו יצרנו במיוחד עבורה מדפים שהוזמנו מנגר לפי מידה. הוספנו למדפים שני ארגזים על גלגלים, שמספקים מענה לצורך לאחסן את הצעצועים שהילדים משחקים איתם בסלון. בתוספת של כורסה לקריאה ומנורה בסגנון סקנדינבי נוצרה פינה נעימה ושימושית".

     

    צבעוניות מינימליסטית ועבודות שיצרה בעלת הבית. פינת האוכל  (צילום: קרן בן-ציון)
      צבעוניות מינימליסטית ועבודות שיצרה בעלת הבית. פינת האוכל (צילום: קרן בן-ציון)

       

      המטבח ופינת האוכל: מוט הווילון הפך למתלה לסירים

      "המטבח הפתוח לסלון היה צבוע בלבן־שמנת עם ידיות מנירוסטה. החלפנו את הידיות לשחורות כדי להמשיך את הקו השחור־לבן של הסלון וזה יצר לוק משודרג ומעודכן. את הקיר הריק שהיה מעל לכיריים שדרגנו עם מוט וילון ארוך שהפך למתלה לסירים ולמחבתות, והוספנו שטיח ואביזרים נוספים שכולם בסקאלה הצבעונית של שחור, לבן ועץ. אותה צבעוניות מינימליסטית שולטת גם בפינת האוכל".

       

      קו רקיע של עיר שנוצר בקלות מוואשי–טייפ שחור מספק תוספת ייחודית לעיצוב המונוכרומטי. חדרו של הבן הגדול  (צילום: קרן בן-ציון)
        קו רקיע של עיר שנוצר בקלות מוואשי–טייפ שחור מספק תוספת ייחודית לעיצוב המונוכרומטי. חדרו של הבן הגדול (צילום: קרן בן-ציון)

         

        חדרי הילדים: קו רקיע מוואשי־טייפ

        "ארבעת הילדים גרים בשלושה חדרים. לבן הגדול (12) בחרנו בצבעוניות של שחור ולבן. לא נשאר לנו הרבה תקציב, אבל מניסיוני דווקא מתוך אילוצים לא פעם יוצאים הדברים הטובים ביותר. זה גם המקרה של קו הרקיע של העיר שעל קירות החדר: יצרנו אותו מוואשי־טייפ – זה הכי פשוט והכי זול בעולם ונותן אימפקט רציני.

         

        שחור-לבן בתקציב קטן. חדר הבן הגדול (צילום: קרן בן-ציון)
          שחור-לבן בתקציב קטן. חדר הבן הגדול(צילום: קרן בן-ציון)

          סקאלת הצבעים בחדרו של הבן האמצעי נשאבה ממפת העולם התלויה על הקיר (צילום: קרן בן-ציון)
            סקאלת הצבעים בחדרו של הבן האמצעי נשאבה ממפת העולם התלויה על הקיר(צילום: קרן בן-ציון)

             

            "לחדרו של הבן השני (10) נבחרה צבעוניות בהשראת מפת עולם שקנינו לתלייה בחדרו ומסגרנו בלייסטים. צבענו חצי קיר בכחול, הוספנו ארגזים לאחסון שנתלו מעל למיטה ומזוודות שנקנו בשוק הפשפשים ונצבעו בצבעים שהתאימו לחדר. גם בחדרם של הקטנים, בני 3 ו־5, השקענו בעיקר בסטיילינג בשל התקציב המוגבל והוספנו המון צבע בעזרת אביזרים קטנים שלא עולים הרבה, כמו למשל שרשראות של פונפונים שנתלו על הקיר או מדף קטן לספרים שעומדים עם החזית קדימה (במקום ניצבים לקיר כמקובל). נוסף על ההיבט הפרקטי, ספרי הילדים מוסיפים לחדר צבעוניות עליזה".

             

            אוהל משחק שיצרה בעלת הבית בחדר המשחקים  (צילום: קרן בן-ציון)
              אוהל משחק שיצרה בעלת הבית בחדר המשחקים (צילום: קרן בן-ציון)

              חדר המשחקים: כל בית צריך אוהל

              "המרתף היה מבולגן ולא פונקציונלי, וחשוב היה לי להפוך אותו לחדר משחקים שישמש את המשפחה", מספרת המעצבת. "את השידות לאחסון קנינו באיקאה והפופים היו כאן ורק רופדו מחדש בצבעים מתאימים. בגלל שלא מצאנו שטיח בגודל מתאים, קנינו שני שטיחים זהים והנחנו אותם סמוך זה לזה. על הקירות יצרנו דוגמה של בתים בצבע לוח שחור (אותו צבע שמהשאריות שלו צבענו את הקיר בכניסה), שהילדים יכולים לצייר עליהם וליהנות. את אוהל המשחק לילדים יצרה בעלת הבית בעצמה – עוד דוגמה למזל הגדול שהיה לי בעבודה עם המשפחה הזאת".

               

              והלילות של בר רפאלי שודרגו מאוד בזכות השעון שמקרין על התקרה את השעה:

               

                 

                 

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד