ריבת חלב בלי חלב: גרסה פרווה
וטבעונית למעדן הדרום אמריקאי

לעוג'יליה יש בשבילכם נס חנוכה אמיתי: ריבת חלב למילוי סופגניות שתתאים גם לטבעונים ולשומרי כשרות - ועוד מחומרים טבעיים בלבד. אז מה הסוד?

עוג'יליה דולסהפורסם: 13.12.16 21:32
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

לכבוד זה חג הכי מאיררררר זה יש זה מגיע בקרוב הלכתי יחד עִן אורי (זה עורך נהדררררר שלי ב-XNET) לחפש בשוק לוינסקי איזה רררריבות יעשו לנו זה סופגניות הכי נהדררררררות זה יש.

 

חזרתי אליכן עִן שני מתכונין: לריבת אפרסמונין וריבת חלב בלי חלב!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכונין מסודררררין מופיעין ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

ריבת חלב בלי חלב

 

מצרכין

צנצנת אחת בינונית (בערך 400 גרן)

 

  • 1 ליטר איזה חלב צמחי אתן זה אוהבין – סויה, אורז, שקדין (עדיף בלי תוספת סוכר, אבל אִן יש סוכר פשוט מורידין מסוכר שאנחנו מוסיפין)
  • 300 גרן (1/2 1 כוסות) סוכר לבן
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה (אן אתם שואלין עצמכן בשביל מה זה טוב – צבע נהדררר זה יש לריבת חלב נוֹ יכול להופיע בלי סודה לשתייה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 גולות זכוכית של ילדין, שטופות

 

אופן הכנה

1. ממלאין סיר בקצת מין ומטלטלין אותו מצד לצד כדי הן יגיעו לכל חלקין של סיר, ושופכין מין בחזרה לכיור (עושין את זה כדי לייצר שכבה של לחות בסיר לפני זה מכניסין חלב).

2. מניחין סיר על כיריין ומוסיפין לו ליטר חלב.

3. מביאין חלב לרתיחה עדינה וברגע זה מתחיל לרתוח מוסיפין מיד סוכר ואבקת סודה לשתייה, ומערבבין טוב טוב טוב (במידה וחלב מתחיל לעלות יותר מידי ומנסה לגלוש מסיר – מיד מורידין סיר מכיריין ונותנין לחלב לרדת בחזרה לפני זה ממשיכין).

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    4. מוסיפין תמצית וניל ומערבבין.

    5. מוסיפין שלוש גולות נקיות ומביאין סיר שוב לרתיחה עדינה.

    6. מערבבין כל תכולת סיר כדי לעזור לגולות להתחיל לרקוד (ברגע נגיע לטמפרטורת רתיחה עדינה גולות צריכות להתחיל לערבב מעצמן תכולת סיר כדי אנחנו נו נצטרך לעמוד מעליו במשך שעה וחצי).

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      7. ממשיכין לבשל ברתיחה עדינה במשך שעה וחצי, עד חלב מצטמצן מאוד והופך לסמיך וכהה (מדי פען בודקין זה גולות עושות עבודה טובה ובמידת צורך עוזרין להן בערבוב).

      8. ברגע זה ריבת חלב הסמיכה מורידין סיר מאש ובעדינות מוציאין גולות מסיר.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        9. מעבירין ריבת חלב בלי חלב לצנצנת מעוקרת (מוזמנין לגלול להסבר למטה) או בקבוק לחיץ אטוּן.

        10. אורזין יפה.

        11. שומרין למקרה זה צורך או פשוט נותנין במתנה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
           

          איך מעקרין צנצנות?

           

          למי זה נפתחו עיניין כשראה מילין "צנצנת מעוקרת": כל סיפור של צנצנות מעוקרות זה בעצן מילה מפחידה לצנצנת נקייה ומחוטאה מחיידיקין. דרך הכי פשוטה לעקר זה צנצנת זה להכניס אותה ען מכסה שלה לתוך סיר עִן מָיִן ולהביא לרתיחה. להמשיך לבשל זה עשר דקות ברתיחה, להוציא צנצנת ומכסה ולהניח לייבוש על מגבת נקייה או נייר סופג.

           

          ברגע זה ריבות מוכנות ועדיין רותחות אנחנו מעבירין ריבה לתוך צנצנת, סוגרין מכסה טוב והופכין צנצנת ככה שעכשיו היא עומדת על מכסה שלה. (בצורה זו בעצן מתבצע עיקור נוסף מחוֹן של ריבה) נותנין לצנצנת וריבה להתקרר לחלוטין לפני פותחין זה צנצנת.

           

          ריבת אפרררסמון

           

          מצרכין

          צנצנת אחת בינונית (בערך 400 גרן)

           

          • 1 קילו אפרסמון בשל
          • 300-250 גרן סוכר (כוס ורבע או כוס וחצי)
          • מיץ מחצי לימון
          • מקל קינמון

           

          אופן הכנה

          1. בעזרת סכין מורידין חלק עליון של אפרסמונין (זה חלק עִן עָלִין) ומוציאין את ליבת הפרי (זה חלק אמצעי בו נמצאין גרעינין קטנין).

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            2. בעזרת כפית קטנה מרוקנין כל תוכן של אפרסמון לתוך סיר ככה בסיר יש לנו עכשיו רק "בשר" של אפרסמון בלי גרעינין ובלי קליפה.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              3. בעזרת משקל שוקלין את תכולת הסיר (לי יצא מקילו פרי שַלֵן 560 גרן "בשר" פרי) ומוסיפין לאפרסמונין סוכר – חצי ממשקל שלהן (זה אומר אִן לי יצא 560 גרן פרי – הוספתי 280 גרן סוכר).

              4. מוסיפין מיץ לימון ומקל קינמון ומערבבין הכל ביחד כדי סוכר יצפה זה כל אפרסמונין.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                5. מניחין סיר על כיריין ומביאין לרתיחה.

                6. בשלב זה נתחיל לראות קצף צהבהב זה יצא מאפרסמונין בחלק עליון של סיר – בעזרת כפית או כף מסירין זה קצף יוצא מפרי כדי ריבה שלנו תהיה כמה זה יותר צלולה. חוזרין על פעולה זה בהמשך בישול מתי זה נראה שצריך.

                7. אחרי סיר רתח מורידין להבה לנמוכה בינונית וממשיכין לבשל ברתיחה עדינה עוד 20-15 דקות – עד סוכר רק הופך לסירופ זה מצפה כל פרי.

                8. מורידין סיר מאש ובעזרת בלנדר מוט טוחנין כל ריבה למחית אחת חלקה.

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)

                  9. מעבירין לצנצנת מעוקרת (מוזמנין לגלול להסבר למעלה).

                  10. אורזין יפה.

                  11. שומרין למקרה זה צורך או פשוט נותנין במתנה.

                   

                   (צילום: עוג'יליה דולסה)
                     

                    לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                     

                    שיהיה זה שבוע מלא אהבה מתוקה מאיררררררה!!!!

                     

                     

                    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                     

                    ריבת חלב בלי חלב – המתכון המתורגם

                     

                    מרכיבים

                    צנצנת אחת בינונית (כ-400 גרם)

                     

                    • 1 ליטר חלב צמחי (סויה, אורז או שקדים) רצוי ללא תוספת סוכר (אם משתמשים בחלב עם סוכר, יש להפחית 1/4 עד 1/3 כוס מהסוכר הלבן שמוסיפים)
                    • 300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר לבן
                    • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה (הסודה תורמת לצבע של ריבת החלב)
                    • 1 כפית תמצית וניל
                    • 3 גולות זכוכית של ילדים, שטופות

                     

                    אופן ההכנה
                    1. ממלאים סיר בקצת מים ומטלטלים אותו מצד לצד כדי שכל הסיר יירטב. שופכים את המים לכיור (מטרת הפעולה היא יצירת שכבה של לחות בסיר לפני שמוסיפים את החלב).
                    2. יוצקים את החלב לסיר ומביאים לרתיחה עדינה. ברגע שהחלב מתחיל לרתוח מוסיפים את הסוכר ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים היטב (אם החלב מתחיל לגלוש מסירים את הסיר מהכיריים לכמה שניות).
                    3. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
                    4. מוסיפים את הגולות, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומערבבים כדי לעזור לגולות להתחיל לזוז – הן אמורות להמשיך להסתובב בסיר מעצמן ולערבב את החלב במקומנו בזמן הבישול.
                    5. ממשיכים לבשל את החלב ברתיחה עדינה במשך שעה וחצי, עד שהוא מצטמצם מאוד והופך לסמיך וכהה (מדי פעם בודקים שהגולות מסתובבות, ובמידת הצורך עוזרים להן בערבוב).
                    6. ברגע שריבת החלב הסמיכה מסירים את הסיר מהכיריים ומוציאים מתוכו את הגולות.
                    7. מעבירים את ריבת החלב לצנצנת מעוקרת (ראו הסבר בהמשך) או לבקבוק לחיץ אטוּם.

                     

                    איך מעקרים צנצנות?

                     

                    צנצנת מעוקרת היא פשוט צנצנת נקייה שחוטאה מחיידקים. כדי לחטא צנצנת שמים אותה ואת והמכסה שלה בסיר, מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מוציאים את הצנצנת והמכסה מהסיר ומניחים לייבוש על מגבת נקייה או מגבות נייר.

                     

                    ברגע שהריבה חמה ועדיין רותחת מעבירים אותה לצנצנת, סוגרים היטב והופכים, כך שהצנצנת תעמוד על המכסה – כך חום הריבה מעקר שוב את הצנצנת כולה.

                     

                    ריבת אפרסמון - המתכן המתורגם

                     

                    מרכיבים

                    צנצנת בינונית (כ-400 גרם)

                     

                    • 1 ק"ג אפרסמונים בשלים
                    • 1/4 1 עד 1/2 1 כוסות (300-250 גרם) סוכר
                    • מיץ מ-1/2 לימון
                    • 1 מקל קינמון

                     

                    אופן ההכנה
                    1. חותכים את החלק העליון של האפרסמונים (זה עם העלים), חוצים אותם ומוציאים את הליבה עם הגרעינים.
                    2. בעזרת כפית קטנה מרוקנים תוכנם של האפרסמונים לתוך סיר. משליכים את הקליפות.
                    3. מוסיפים לסיר סוכר בכמות השווה למחצית ממשקל האפרסמונים (לדוגמה, אם לאחר הניקוי נותרו 500 גרם אפרסמונים – מוסיפים לסיר 250 גרם סוכר).
                    4. מוסיפים לסיר את מיץ הלימון ומקל הקינמון ומערבבים היטב.
                    5. מביאים לרתיחה ומסירים בעזרת כף את הקצף הצהבהב שמופיע על פני הנוזל שבסיר (ממשיכים לעשות זאת בהמשך הבישול).
                    6. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות נוספות, עד שהסוכר הופך לסירופ שמצפה את פרי.
                    7. מסירים את הסיר מהכיריים וטוחנים את הריבה עם בלנדר מוט למחית חלקה.
                    8. מעבירים לצנצנת מעוקרת (ראו הסבר למעלה).

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                    שלון!

                    אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                    הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                    אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                    עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                    בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                    וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                    שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!