לחמניות מתוקות בצורת דובונים:
מיפן לתיק האוכל של הילדים שלכם

אם היפנים מחלקים חמידות - לא ניקח? אפרת מוסקוביץ פשפשה בבלוג מארץ המתיקות העולה ומצאה לחמניות חמאה שאי אפשר שלא להתאהב בהן

אפרת מוסקוביץ

|

11.12.16 | 10:35

לא רק חמודות, אלא גם קלות להכנה. לחמניות מתוקות בצורת דובונים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
לא רק חמודות, אלא גם קלות להכנה. לחמניות מתוקות בצורת דובונים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
 

הקטנה שלי אלופה בהתחמדות. כילדה עם תסמונת דאון, יש לה גם אתגרים וגם כרומוזום נוסף של אהבה. כל היום היא מפזרת מחמאות: "אמא, את הנסיכה שלי, את האמא המושלמת שלי, את בלוגרית מהממת".

 

לפעמים אני כמעט מאמינה לזה, אבל אז היא ממשיכה לפזר אבקת קסמים: "אבא, אתה מהמם, אתה האבא הכי טוב" - וזה כבר נשמע לי חשוד קצת.

 

אני, מצדי, לא נולדתי עם יכולת פרגון ללא גבולות. אני לומדת עם השנים, בעיקר על ידי חיקוי שלה, ויש לי עוד כל כך הרבה ללמוד. קל להראות לבני משפחה שאנחנו אוהבים בעזרת האוכל שאנחנו מכינים, אז אני מכינה לה לחמניית דובון עם שוקו קטן ומניחה ליד המיטה, מחכה לראות אותה מתעוררת עם חיוך ליום ארוך בבית הספר. בכל יום אני מוסיפה מדבקת "באהבה מאמא" על הכריך, ולפעמים אני מכניסה לקופסת האוכל חתול מקלמנטינה.

 

את ההשראה ללחמניות הדובונים קיבלתי מבלוג יפני מתוק להפליא. הן לא רק חמודות, אלא גם קלות להכנה – ואין ספק שימיסו את לבם של כל בני המשפחה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

 

מרכיבים

17 לחמניות מתוקות

 

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה

 

לעיטור
  • קוביית שוקולד
  • מכחול דק מאוד (חשוב שיהיה חדש, כדי שלא יהיו עליו שאריות צבע)

 

אופן ההכנה

1. שמים את החמאה בקערית ומחממים במיקרוגל במשך כחצי דקה-דקה, עד שהיא מתרככת אבל לא נמסה.

2. מערבבים בקערה גדולה את המים והשמרים. מוסיפים את הקמח, הביצה, הסוכר, אבקת האפייה ולבסוף את החמאה המומסת. מערבבים היטב בכף, ולשים מעט ביד עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים חצי שעה.

3. חותכים את הבצק בעזרת סכין ל-18 חלקים שווים בגודל של כדור פינג פונג (אם יש לכם משקל – כל חתיכה אמורה לשקול קצת יותר מ-50 גרם).

4. שומרים בצד את אחת מחתיכות הבצק. יוצרים מ-17 החתיכות הנותרות כדורים ומניחים בתבנית שקעים משומנת או או במנז'טים (חשוב לעשות זאת, כדי שהלחמניות יישארו עגולות בזמן האפייה ולא ישתטחו).

5. יוצרים מחתיכת הבצק ששמרנו בצד 34 כדורים קטנים בגודל של גולת משחק, שישמשו כאוזניים של הדובונים.

6. מניחים את הכדורים הקטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת. מכסים במגבת גם את הכדורים הגדולים ומתפיחים חצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

7. מצמידים לכל כדור גדול 2 כדורים קטנים, כדי ליצור אוזניים (כדי שיידבקו היטב, כדאי ללחלח אותם קצת בעזרת מברשת טבולה במים).

 

 (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    (צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

    8. אופים את הלחמניות המתוקות כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים ושולפים מהתבנית (או מהמנז'טים).

    9. שמים את קוביית השוקולד בצלוחית ומחממים 30-20 שניות במיקרוגל, עד שהיא נמסה. טובלים את המכחול במעט שוקולד ומציירים על כל לחמנייה שתי נקודות, שיהיו העיניים. מציירים נקודה קצת יותר גדולה בין העיניים אך קצת נמוך יותר – זה יהיה האף. לבסוף מוסיפים חיוך באמצעות ציור של שתי קשתות שיוצאות מנקודת האף.

     

     (צילום: אפרת מוסקוביץ)
      (צילום: אפרת מוסקוביץ)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד