מרק פטריות עשיר וקל עם גריסים ותפוחי אדמה

לא צריך מיליון מרכיבים ולא צריך הקרמה כדי לקבל תבשיל עשיר: קבלו מדורית מנו-טל אור מתכון למרק שהוא ארוחה עם פטריות, תפוחי אדמה וגריסים

דורית מנו - טל אור

|

04.12.16 11:31

לשימוש בכתבה בלבד מרק פטריות תפוחי אדמה גריסים
לשימוש בכתבה בלבד מרק פטריות תפוחי אדמה גריסים (מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה)

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 1 כוס (240 מ"ל) גריסים
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
  • 6 פטריות חורש, חתוכות לקוביות קטנות
  • 5-4 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • עלי סלרי מגבעול אחד

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הגריסים בסיר, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד להשחמה. מדי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים 10 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את המים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני המרק.
  5. כשהקצף מפסיק להופיע מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הסלרי. מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

ממהרים? מרק תירס עשיר ברבע שעה בלבד. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

צילום: איציק בראל
לשימוש בכתבה בלבד מרק (צילום: איציק בראל)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד