מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה (צילום: דורית מנו-טל אור)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 1 כוס (240 מ"ל) גריסים
- 3 כפות שמן
- 1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
- 6 פטריות חורש, חתוכות לקוביות קטנות
- 5-4 כוסות מים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- עלי סלרי מגבעול אחד
אופן ההכנה
- שמים את הגריסים בסיר, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד להשחמה. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים 10 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- כשהקצף מפסיק להופיע מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הסלרי. מנמיכים את האש, מכסים באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ממהרים? מרק תירס עשיר ברבע שעה בלבד. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון