
ממרח טבעוני ונהדר, טעים במיוחד כשהוא חם או חמים. להעשרת ערכו התזונתי אפשר להשתמש בטחינה מלאה. אפשרות נוספת: להוסיף 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות ולצמצם בחצי את כמות הטחינה במתכון.
המרכיבים
(צנצנת בנפח 300-כ מ"ל)
- כ-10 (750-700 גרם) קישואים קטנים
- 2 כפות שמן זית
- מלח , פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס 1 + כף (100 מ"ל) טחינה גולמית
ההכנה
.1 מחממים את התנור 210-ל מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
.2 חוצים את הקישואים לאורך ואז חותכים כל מחצית לרבעים. מניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה מעלה. מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים 20 דקות. מסובבים את כיוון התבנית בתנור ואופים עוד 9-6 דקות, עד שמופיעים על הקישואים סימני צריבה ברורים. מוציאים ומעבירים למעבד המזון.
.3 מוסיפים את הטחינה ומעבדים לקבלת ממרח אחיד (אם צריך, מנקים את הדפנות ומעבדים שוב). טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום במקרר
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ממרח דלעת טבעוני וקל הכנה