ריבת חבושים מעולה עם
תיבול עדין של הל וקינמון

כל עוד החבושים בסביבה, אל תוותרו על ההזדמנות להכין מהם ריבה - הבישול הארוך בסוכר עושה קסם ומוציא מהם טעמים יוצאי דופן

דינה משה

|

01.12.16 | 21:49

ריבת חבושים מעולה עם תיבול עדין של הל וקינמון (צילום: דינה משה)
ריבת חבושים מעולה עם תיבול עדין של הל וקינמון (צילום: דינה משה)
 

מרכיבים

  • 5 חבושים גדולים, שטופים
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 לימון, בלי הקליפה והציפה הלבנה, חתוך דק מאוד
  • 1 ק"ג סוכר
  • זרעים מ-4 תרמילי הל
  • 2 מסמרי ציפורן
  • 1 מקל קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את החבושים בסיר וממלאים את הסיר במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שאפשר לנעוץ בחבושים מזלג בקלות. מסננים ושומרים בצד 1/2 1 כוסות ממי הבישול של החבושים.
  2. חוצים את החבושים ונפטרים מהגרעינים והליבה. חותכים לפרוסות.
  3. מחזירים את פרוסות החבושים לסיר יחד עם המים ששמרנו בצד. מוסיפים את הסוכר ומבשלים חצי שעה על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, מיץ הלימון והלימון הקצוץ, מערבבים וממשיכים לבשל כשעה וחצי. מערבבים מדי פעם.
  5. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, יוצקים כף ממנה על צלחת קרה, מחכים כמה שניות ומעבירים אצבע במרכזה. אם הפס שנוצר בריבה נסגר במהירות, הריבה זקוקה לבישול נוסף. אם הפס שומר על צורתו לשנייה בערך לפני שהוא נסגר – הריבה מוכנה.
  6. מוסיפים את ההל, הציפורן והקינמון, מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש ומצננים.
  7. מעבירים את הקונפיטורה לצנצנת מעוקרת ויבשה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד