בלונדיז שוקולד לבן וחמוציות

מכירים בראוניז? יופי, עכשיו תחשבו עליהם עם שוקולד לבן ותוסיפו חמצמצות מרעננת. פינוק מושלם וקל להכנה

בלונדיז שוקולד לבן וחמוציות  (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
בלונדיז שוקולד לבן וחמוציות (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק)

  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר חום
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 100 גרם חמוציות, קצוצות גס

לציפוי

  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 חבילה (50 גרם) אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה.

2. מעבירים את החמאה המומסת לקערת המערבל או מעבד המזון (או פשוט לקערה גדולה). מוסיפים את שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים קלות (או מערבבים ידנית). מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים קלות. מוסיפים את השוקולד והחמוציות ומערבבים לפיזור אחיד.

3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכז. מוציאים ובעזרת סכין מפרידים בעדינות את העוגה מדופנות התבנית. מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

4. הציפוי: שמים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר, מערבבים היטב לקרם חלק ויוצקים על העוגה הקרה. מחלצים מהתבנית, פורסים ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא קירור)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עם הציפוי: עד 4 ימים במקרר. ללא הציפוי: עד חודש במקפיא.

 

  (צילום: דודי חסון)
    (צילום: דודי חסון)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג