קיש פלפלים מהיר מבצק
עלים עם גבינות וטימין

היום בערב הוא ישמח את כל המשפחה - ואת מה שיישאר תוכלו לארוז מחר לצד סלט ולקחת לעבודה לצהריים: קיש בקלי קלות

אפרת סיאצ'יפורסם: 28.11.16 01:10
קיש פלפלים מהיר מבצק עלים עם גבינות וטימין (צילום: אפרת סיאצ'י)
קיש פלפלים מהיר מבצק עלים עם גבינות וטימין (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית בגודל 16X24 ס"מ

 

  • 200 גרם בצק עלים או בצק פילאס, מופשר לילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר
  • 2 פלפלים אדומים גדולים
  • 2 פלפלים צהובים גדולים
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת לבישול
  • 1 כף מלאה גבינה לבנה או קוטג'
  • 2 כפות מלאות גבינה בולגרית או פטה, מפוררת
  • 2 כפות מלאות גבינה צהובה מגוררת
  • אפשרות: 1/2 כפית עלי טימין
  • 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם מאוד).
  2. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הפלפלים וממליחים מעט. מכסים ומטגנים 25-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת, תוך ערבוב. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים, למעט הבצק.
  4. משמנים קלות את התבנית ומניחים בה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים עם מזלג בכמה מקומות - בתחתית ובדפנות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 35-45 דקות, עד שהקיש מזהיב היטב (הוא עדיין לא יהיה יציב לחלוטין, אך יתייצב כשיתקרר).
  6. מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.

 

קיצור דרך

  • כדי לקצר את התהליך אפשר להשתמש בכ-300 גרם פלפלים קלויים מוכנים במקום בפלפלים טריים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...