קיש פלפלים מהיר מבצק עלים עם גבינות וטימין
היום בערב הוא ישמח את כל המשפחה - ואת מה שיישאר תוכלו לארוז מחר לצד סלט ולקחת לעבודה לצהריים: קיש בקלי קלות

קיש פלפלים מהיר מבצק עלים עם גבינות וטימין (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית בגודל 16X24 ס"מ
- 200 גרם בצק עלים או בצק פילאס, מופשר לילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר
- 2 פלפלים אדומים גדולים
- 2 פלפלים צהובים גדולים
- 3-2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת לבישול
- 1 כף מלאה גבינה לבנה או קוטג'
- 2 כפות מלאות גבינה בולגרית או פטה, מפוררת
- 2 כפות מלאות גבינה צהובה מגוררת
- אפשרות: 1/2 כפית עלי טימין
- 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות (חשוב שהוא יהיה חם מאוד).
- חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את הפלפלים וממליחים מעט. מכסים ומטגנים 25-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת, תוך ערבוב. מסירים מהאש ומצננים מעט.
- מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים, למעט הבצק.
- משמנים קלות את התבנית ומניחים בה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים עם מזלג בכמה מקומות - בתחתית ובדפנות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 35-45 דקות, עד שהקיש מזהיב היטב (הוא עדיין לא יהיה יציב לחלוטין, אך יתייצב כשיתקרר).
- מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים.
קיצור דרך
- כדי לקצר את התהליך אפשר להשתמש בכ-300 גרם פלפלים קלויים מוכנים במקום בפלפלים טריים.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות