
עוגת בננה, תפוזים וגזר עם תיבול קינמון וג'ינג'ר (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
המרכיבים
1 תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 21-20 ס"מ
2 ביצים
1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 גזר קטן מגורד דק
2 בננות קטנות מעוכות
1 כפית קינמון
קורט ציפורן
קורט ג'ינג'ר טחון
1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס + 1 כף גדושה (150 גרם) קמח תופח
לזיגוג: מעט סירופ מייפל
ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
- מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פני העוגה.
עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"