מאפה דוחן וירקות טבעוני

דוחן הוא דגן המכיל סידן ואשלגן ויכול להוות תחליף מצוין לכל מי שרגיש לגלוטן. כשמשלבים אותו עם ירקות וטחינה מקבלים מאפה מפתיע שכולם ישמח לאכול

מאפה דוחן וירקות טבעוני (סגנון: אינה גוטמן) (צילום: בועז לביא)
מאפה דוחן וירקות טבעוני (סגנון: אינה גוטמן) (צילום: בועז לביא)

 

המרכיבים

(לתבנית בגודל 20X30 ס"מ)

   

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס (210 גרם) דוחן, להשיג בחנויות טבע
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות מים, בטמפרטורת החדר
  • 4 זוקיני/קישואים בינוניים
  • 3 גזרים
  • 1 בצל סגול קטן, קלוף
  • 3-2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כוס דחוסה עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

לטחינה

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) טחינה גולמית
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים, מומלץ מינרליים או מסוננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

לציפוי

  • 1 כף שמן זית
  • 30 גרם גרעיני דלעת קלופים

  

ההכנה

1. מחממים בסיר בינוני כף משמן הזית על להבה גבוהה. מוסיפים את הדוחן ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות, עד שכל המים נספגים. מעבירים לקערה גדולה.

2. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומשמנים את התבנית בכף שמן הזית הנותרת.

3. מגררים את הירקות במעבד מזון עם דסקית גירור דקה (או בפומפייה דקה) ומוסיפים לקערת הדוחן. מוסיפים גם את השום והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

4. הטחינה: שמים בקערה את הטחינה, המים, השמן והמלח ומערבבים לנוזל אחיד. מוסיפים לקערת הדוחן ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב.

5. הציפוי: מזלפים על פני המאפה את שמן הזית ומפזרים את גרעיני הדלעת.

6. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מצננים כ־20 דקות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, מכוסה היטב, במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג