להפליא בצלי: מתכוני בשר בתנור
- ברוטב רימונים או עם עגבניות וגזר

לא צריך לעבוד קשה כדי להגיש לשולחן בשבת צלי חגיגי: לאסנת לסטר יש שני מתכונים פשוטים במיוחד, אבל עם תוצאה נהדרת

אסנת לסטרפורסם: 24.11.16 11:36
צלי בקר בתנור ברוטב רימונים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
צלי בקר בתנור ברוטב רימונים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

צלי בקר בתנור ברוטב רימונים

מתכון של מיכאל אנגל מצפת.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • נתח בקר במשקל 1 ק"ג (אפשר להשתמש בכל נתח שאוהבים)
  • 15 שיני שום קלופות (או יותר)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס דבש

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. יוצרים בבשר 15 חתכים בעזרת סכין חדה וארוכה. מכניסים לכל חתך שן שום.
  3. מערבבים את שמן הזית עם הפלפל השחור והמלח ומעסים את נתח הבשר היטב בתערובת.
  4. מניחים על הבשר את גבעול הרוזמרין ופרוסות הבצל. עוטפים את הבשר היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום, כך שהנוזלים שהוא יגיר בזמן האפייה יישארו כלואים בתוך המעטפת.
  5. מניחים את הבשר בתבנית וצולים שעה וחצי.
  6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות וצולים שעה נוספת.
  7. מניחים לבשר להתקרר כמה דקות. פותחים בזהירות את מעטפת נייר האלומיניום (נתח הבשר מתכווץ באפייה) ואוספים למכל מתאים את הנוזלים שהצטברו בתוכה. שומרים את הנוזלים במקרר.
  8. מעבירים את הבשר לכלי אטום ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות (ועד יום).
  9. ההגשה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. חותכים את הבשר לפרוסות דקות ככל האפשר ושמים אותן בתבנית.
  10. שמים בסיר קטן את נוזלי הצלייה ששמרנו בצד. מוסיפים את רכז הרימונים, החומץ הבלסמי והדבש ומערבבים. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש למינימום וממשיכים לבשל, תוך ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  11. יוצקים את הרוטב על הבשר ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מחממים בתנור כ-20 דקות.

 

צלי כתף בבצל ועגבניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    צלי כתף בבצל ועגבניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    צלי כתף בבצל ועגבניות

    מתכון של חני רוזן ממנחמיה.

     

    מרכיבים
    • 1 ק"ג כתף בקר (נתח מספר 5).
    • 2 בצלים פרוסים דק
    • 1 כוס קטשופ או רסק עגבניות (או חצי-חצי)
    • 2 גזרים פרוסים דק
    • 1 כף פלפל שחור גרוס
    • 1 כף מלח

     

    אופן ההכנה
    1. חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ (הכי נוח לעשות זאת כשהבשר מעט קפוא).
    2. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הבשר, ומערבבים.
    3. בקערה נוספת מסדרים את פרוסות הבשר בשכבות, כשביניהן תערובת הבצל והעגבניות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות (ועד לילה).
    4. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
    5. מעבירים את הבשר והרוטב לתבנית ואופים 7-5 דקות.
    6. מעבירים את תכולת התבנית לסיר, מכסים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה. אם יש צורך, מוסיפים בזמן הבישול 1/2 כוס של מים או ציר.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)