צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

כן, זה אמיתי – וזה טעים: עוג'יליה
מכינה עוגיות שוקולד עם שעועית

אנחנו יודעים שמזמן לא שמעתם רעיון כל כך מופרך, אבל כדאי לכם לסמוך על עוג'יליה: תקבלו עוגיות בלי קמח ובלי טעם של שעועית - אבל עם מרקם מדהים של בראוניז

עוג'יליה דולסהפורסם: 22.11.16 23:35
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

שינויי מזג אוויר זה ממשיכין לתקוף אותנו – מאמנין זה שריר גמישות מחשבתית שלי. הפען, שינויין זה הכריחו אותי לוותר על תבשיל חורפי ולהמיר מצרכין מפתיעין לעוגיות הכי קלות, מתוקות ונהדרררררות זה הכנתי בזמן אחרון!

 

בפרק זה של "ללוש" תמצאו מתכון לעוגיות "שוֹקוֹעִית" - עוגיות שוקולד על בסיס… שעועית! זה יספקו לכן אנררררגיה זמינה נוֹ משנה מה מזג אויר בחוץ!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

בערך 12 יחידות בינוניות

 

  • 3/4 כוס (210 גרן) שעועית שחורה מבושלת, מסוננת ונקייה (בהחלט אפשר להשתמש גן בשעועית קפואה מופשרת או בשעועית מסוננת ונקייה מפחית שימורין)
  • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן
  • 2 כפות גדושות ממרח שקדין/קשיו או חמאת בוטנין או טחינה (אני זה בחרתי להשתמש בשקדין כי טען שלהן הכי התאין לי – אבל זה תלוי בכן!)
  • 1/3 כוס פצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ
  • אפשרות: עוד כף פצפוצין לקישוט

 

אופן הכנה

1. מחממין תנור ל-180 מעלות. מסדרין תבנית תנור שטוחה עִן נייר אפייה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    2. מניחין בתוך מעבד מזון כל מצרכין חוץ מפצפוצי שוקולד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      3. טוחנין עד זה מתקבל מרקן חלק ואחיד.

      4. מוציאין להב מתוך מעבד מזון כדי הוא נוֹ יחתוך אותנו ומוסיפין לקערה 1/3 כוס פצפוצין.

      5. מערבבין עיסה עִן פצפוצין עד זה כל פצפוצין מתאחדין עִן בלילה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        6. בעזרת כפית או כף (תלוי בגודל אתן רוצין עוגיות) יוצקין עיגולין של עיסה על תבנית במרחקין שווין. אִן רוצין, אפשר בשלב זה לקשט עוגיות מלמעלה עִן עוד קצת פצפוצי שוקולד.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          7. מכניסין עוגיות לתנור ואופין בערך 10 דקות, עד רואין זה עוגיות התפשטו בתנור ונוצרו בהן בקעין כומו ברעידת אדמה.

          8. מוציאין עוגיות מתוך תנור ומניחין אותן להתקרר לחלוטין לפני זה מנסין לחלץ מתבנית.

          9. מחלצין עוגיות ומעבירין לצלחת הגשה או לקופסה אטומה.

          10. לוקחין ביס.

          11. מתענגין.

          12. קצת נוֹ מאמינין (כי מה זה שילוב מוזר זה של שוקולד ושעועית ואיך זה יוצא כזה טעין?)

          13. מתאהבין.

          14. משתפין!

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

             

            שיהיה זה לכולנו שבוע מלא אהבה אנרררגטית מתוקה!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            עוגיות שוקולד ושעועית – הגרסה המתורגמת

             

            מרכיבים

            כ-12 יחידות בינוניות

             

            • 3/4 כוס (210 גרם) שעועית שחורה מבושלת, מסוננת ונקייה (אפשר להשתמש גם בשעועית קפואה מופשרת או בשעועית מסוננת ונקייה מפחית שימורים)
            • 2 כפות גדושות אבקת קקאו
            • 1/2 כפית אבקת אפייה
            • קמצוץ מלח
            • 1/2 כפית תמצית וניל
            • 1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן
            • 2 כפות גדושות ממרח שקדים/קשיו או חמאת בוטנים או טחינה
            • 1/3 כוס פצפוצי שוקולד או שוקולד קצוץ
            • אפשרות: עוד כף פצפוצים לקישוט

             

            אופן ההכנה
            1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
            2. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים, למעט פצפוצי השוקולד, וטוחנים לתערובת חלקה ואחידה.
            3. מוציאים את הלהב ממעבד המזון, מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.
            4. בעזרת כפית או כף (תלוי בגודל העוגיות הרצוי) עורמים בתבנית תלוליות מהתערובת במרחקים שווים. אִם רוצים, אפשר לקשט את העוגיות בפצפוצי שוקולד.
            5. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות ונוצר על פניהן קרום סדוק.
            6. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים אותן מהתבנית.
            7. שומרים בקופסה אטומה.

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!