בקומה הראשונה גרה גבינה: טרינים
עם שכבות יפהפיות בטעמים שונים

מתכונים פשוטים לטרינים עם שכבות יפהפיות של טעמים שונים, שיהפכו כל ארוחה רגילה לחגיגית: מסלמון עם סלק וגבינת שמנת ועד לחצילים עם לאבנה

מערכת Xnet

|

21.11.16 | 11:13

טרין סלמון, גבינת שמנת וסלק אדום (צילום: אודי ברקן)
טרין סלמון, גבינת שמנת וסלק אדום (צילום: אודי ברקן)

מתכונים של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.

 

טרין סלמון, גבינת שמנת וסלק אדום

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 300 גרם פילה סלמון
  • 1 סלק אדום מבושל (נמכר ארוז בכל רשתות השיווק)
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1 כף שמן זית
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 חצי כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • להגשה (לא חובה): 50 גרם פיסטוקים קלויים קצוצים גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. ממליחים קלות את הסלמון ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות, עד שהסלמון מוכן, ומצננים. מסירים את העור ומפוררים בעזרת מזלג.
  2. פורסים את הסלק המבושל ומערבבים עם השום הגבישי ושמן הזית.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, המלח והפלפל.
  4. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יבלטו הרבה מעבר לשולי התבנית.
  5. מסדרים את הסלק בתחתית התבנית ומורחים עליו מחצית מתערובת הגבינה. מניחים מעל את הסלמון ומפזרים עליו מחצית מהעירית. מורחים מעל את יתרת תערובת הגבינה ומפזרים את יתרת העירית.
  6. מכסים את התבנית היטב עם קצוות הניילון הנצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות לפחות לפני ההגשה.
  7. ההגשה: הופכים את הטרין על צלחת ומרימים את התבנית. מקלפים בזהירות את הניילון הנצמד. אם רוצים, מפזרים על הטרין פיסטוקים קלויים קצוצים גס.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

טרין דיאטטי עם פלפלים קלויים, זוקיני וסומק (צילום: אודי ברקן)
    טרין דיאטטי עם פלפלים קלויים, זוקיני וסומק(צילום: אודי ברקן)

     

    טרין דל קלוריות עם פלפלים קלויים, זוקיני וסומק

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק

     

    • 200 גרם גבינת ריקוטה 5%
    • 300 גרם גבינה לבנה 5%
    • 3 פלפלים בצבעים שונים
    • 1 זוקיני, פרוס לאורכו
    • 1/2 1 כוסות (100 גרם) עלי תרד (רצוי ניו-זילנדי)
    • 1/2 כפית טימין טרי
    • 1/2 כפית סומק
    • 1/2 כפית מלח
    • מעט פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את שתי הגבינות, צוררים אותן בשקית בד או במגבת נקייה ותולים לשעתיים מעל הברז כדי להוציא מהן את הנוזלים (במזג אוויר חם אפשר לשים מסננת בקערה גדולה, להניח בה את שקית הבד עם הגבינה ולהניח שעתיים במקרר).
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את הפלפלים ואת פרוסות הזוקיני ומברישים במעט שמן זית. קולים 30-20 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
    3. מעבירים את פרוסות הזוקיני לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי נוזלים. מעבירים את הפלפלים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם ומנקים מזרעים.
    4. מאדים את עלי התרד במשך כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מתרככים ומאבדים מנפחם.
    5. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יבלטו הרבה מעבר לשולי התבנית.
    6. מסדרים את עלי התרד בתחתית התבנית.
    7. מעבירים את הגבינות המסוננות לקערה ומערבבים עם הטימין, הסומק, המלח והפלפל. שמים בתבנית מחצית מתערובת הגבינות. מפזרים מעל את הפלפלים ומכסים ביתרת תערובת הגבינות. מניחים מעל את פרוסות הזוקיני.
    8. מכסים את התבנית היטב עם קצוות הניילון הנצמד ומכניסים למקרר ל-10 שעות לפחות לפני ההגשה.
    9. ההגשה: הופכים את הטרין על צלחת ומרימים את התבנית. מקלפים בזהירות את הניילון הנצמד.

     

    • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

     

    טרין חצילים קלויים עם זעתר וממרח עגבניות מיובשות (צילום: אודי ברקן)
      טרין חצילים קלויים עם זעתר וממרח עגבניות מיובשות(צילום: אודי ברקן)

       

      טרין חצילים קלויים עם זעתר וממרח עגבניות מיובשות

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      • 250 גרם גבינה לבנה 9%
      • 2 חצילים ארוכים, פרוסים לאורכם
      • 200 גרם גבינת לאבנה
      • 100 גרם גבינה בולגרית 5%
      • 1 כף זעתר
      • 1/2 כפית מלח
      • 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות
      • אפשרות להגשה: עגבניות שרי, זיתים

       

      אופן ההכנה

      1. צוררים את הגבינה הלבנה בשקית בד או במגבת נקייה ותולים לשעתיים מעל הברז כדי להוציא ממנה את הנוזלים (במזג אוויר חם אפשר לשים מסננת בקערה גדולה, להניח בה את שקית הבד עם הגבינה ולהניח שעתיים במקרר).
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בתבנית את פרוסות החצילים ומברישים במעט שמן זית. קולים 30-20 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות.
      3. מעבירים את הגבינה הלבנה לקערה ומערבבים אותה עם הלאבנה, הגבינה הבולגרית, הזעתר והמלח.
      4. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יבלטו הרבה מעבר לשולי התבנית.
      5. מרפדים את תחתית התבנית ודפנותיה ב-6-5 פרוסות חציל (יש להניח אותן לרוחב התבנית).
      6. משטחים על החצילים שבתבנית מחצית מתערובת הגבינות, ומורחים עליה את ממרח העגבניות המיובשות. מכסים בפרוסת חציל (או שתיים) ומשטחים מעל את יתרת תערובת הגבינה. מכסים ב-2 פרוסות חציל.
      7. מכסים את התבנית היטב עם קצוות הניילון הנצמד ומכניסים למקרר ל-7-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
      8. ההגשה: הופכים את הטרין על צלחת ומרימים את התבנית. מקלפים בזהירות את הניילון הנצמד. אם רוצים, מקשטים את הטרין בעגבניות חצויות ובזיתים.

       

      • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

       

      עוגת שכבות של גבינה ופירות יער (צילום: אודי ברקן)
        עוגת שכבות של גבינה ופירות יער(צילום: אודי ברקן)

         

        עוגת שכבות של גבינה ופירות יער

        נכון, זה לא בדיוק טרין – אבל תודו שהקונספט דומה להפליא: מנה שמורכבת מכמה שכבות, שנראות נפלא כאשר חותכים אותן. וחוץ מזה, ממתי צריך סיבה בשביל קינוח?

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 24 ס"מ

         

        לתחתית

        • 300 גרם ביסקוויטים טחונים
        • 120 גרם חמאה מומסת
        • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

         

        לשכבת פירות היער

        • 1 כוס פירות יער קפואים או אוכמניות קפואות או קוביות מנגו
        • 200 גרם גבינת שמנת
        • 200 גרם גבינה לאפייה (למשל, "כנען", "חמד" או "טוב טעם")
        • 4 כפות אבקת פודינג בטעם וניל
        • 3 כפות אבקת סוכר

         

        לשכבת הריקוטה

        1. 20 גרם (1/3 1 שקיות) ג'לטין
        2. 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
        3. 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
        4. 2 כפות אבקת סוכר
        5. 200 גרם ריקוטה

         

        להגשה

        • 100 גרם פירות יער קפואים, או 1 כוס של קוביות מנגו או אננס
        • 3 כפות אבקת סוכר

         

        אופן ההכנה

        1. התחתית: מערבבים את כל מרכיביה ומהדקים לתחתית התבנית עם כפות הידיים בשכבה אחידה.
        2. שכבת פירות היער: טוחנים את פירות היער בבלנדר. מקציפים את גבינת השמנת עם הגבינה לאפייה, הפודינג ואבקת הסוכר. מקפלים את הפירות הטחונים לתוך התערובת, מעבירים לתבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא שעתיים לפחות.
        3. שכבת הריקוטה: מוסיפים את הג'לטין ל-1/4 כוס מים ומממתינים כ-10 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים. מחממים 15-10 שניות במיקרוגל, עד שהג'לטין נמס ומתקבל נוזל צלול (חשוב לא לחמם יותר מדי, כדי לא לשרוף את הג'לטין).
        4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים את הריקוטה, 2 כפות אבקת סוכר ואת תערובת הג'לטין, ומקציפים 2 דקות נוספות.
        5. יוצקים את התערובת על שכבת פירות היער, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר 10 שעות לפחות.
        6. ההגשה: טוחנים את הפירות עם אבקת הסוכר. מגישים את הרוטב לצד העוגה.

         

        • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד