סלט כרובית צלויה בכוסברה ושמן שומשום (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים
4) מנות)
- 1 ראש כרובית
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית זרעי כוסברה
- 1 כפית זרעי חרדל
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף שמן זית
- מיץ 1-מ לימון
- 2 כפות סילאן
- מלח, פלפל שחור טחון
להגשה
- 2 כוסות נבטים
- 1/4 כוס עלי בזיליקום
ההכנה
.1 מחממים את התנור 200-ל מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
.2 מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים בתבנית. יוצקים עליה את שמן הזית ומפזרים את המלח הגס. צולים 20-כ דקות ומוציאים (אפשר להכין עד 3 ימים מראש, ולשמור במקרר).
.3 הרוטב: מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את זרעי הכוסברה והחרדל ומטגנים כחצי דקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים למחבת את הג'ינג'ר ואת כל שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
.4 ההגשה: מניחים בצלחת את הנבטים ומניחים עליהם את הכרוביות ואת עלי הבזיליקום. יוצקים את הרוטב ומגישים חם או קר.