עוגת פירורים עם מוס שמנת ושזיפים מקורמלים

דרך מעולה לנצל את השזיפים הסגולים של סוף העונה: קוביות של בצק פריך עם מוס שמנת עשיר וציפוי של פירורי חמאה

עוגת פירורים עם מוס שמנת ושזיפים מקורמלים (צילום: דן לב , סגנון: פסי ברניצקי)
עוגת פירורים עם מוס שמנת ושזיפים מקורמלים (צילום: דן לב , סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית 30x21 ס"מ + 2 תבניות תנור)

לשזיפים

  • 6 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3 שקיקים (30 גרם)
  • סוכר וניל

לבצק

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 שקיקים (20 גרם)
  • סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • מיץ מ־1/2 לימון

למוס

  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 3 גביעים (600 גרם) שמנת חמוצה

  

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. השזיפים: שמים את השזיפים באחת מתבניות התנור, מפזרים עליהם את סוכר הווניל ומערבבים קלות. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים לגמרי. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל־175 מעלות.

3. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה את הקמח, החמאה וסוכר הווניל ומעבדים קלות, רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצים ומיץ הלימון ומעבדים עד שנוצר גוש בצק.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים אותו ל־3 חלקים שווים. שני שלישים מהבצק משטחים בתבנית העוגה (30X21 ס"מ) באופן אחיד. את השליש הנוסף משטחים בתבנית התנור הנותרת. אופים את שתי התבניות במקביל במשך 25-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.

5. המוס: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה המומסת, הסוכר והווניל ומעבדים לקרם תפוח. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי פעולת המכשיר, ומעבדים עד שהן נטמעות והקרם תפוח. מוסיפים בהדרגה את השמנת החמוצה ומעבדים. עוצרים את המכשיר, מוסיפים את השזיפים ומערבבים ידנית.

6. יוצקים את הקרם עם השזיפים על התחתית האפויה, מיישרים ומאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהקרם מתייצב.

7. מפוררים את הבצק שנאפה בתבנית התנור הגדולה ומפזרים אותו על הקרם. מאחסנים במקרר לפחות עוד 4 שעות (עד לילה). מגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה וחצי (ללא קירור)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד יומיים, במקרר

 

  (צילום: אלכס ליפקין)
    (צילום: אלכס ליפקין)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג