סלט קישואים קר עם יוגורט,
אגוזים ומשמשים מיובשים

הוא נראה צנוע ועשוי ממרכיבים פשוטים - אבל הביס הראשון בטוח יעלה לכם חיוך על הפנים: מירב גביש מגישה סלט קישואים מיוחד במינו

מירב גביש

|

19.11.16 | 21:30

סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים (צילום: מירב גביש)
סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים (צילום: מירב גביש)
את הסלט הזה אכלתי בפעם הראשונה במסעדת "האחים" בתל אביב. זו היתה מנה קטנה שהפתיעה אותי בגדול, אז רשמתי לעצמי את המרכיבים - מהר לפני שייגמר.

 

חזרתי הביתה וניחשתי את המתכון בגרסה קצת אחרת. במסעדה מכינים אותו עם אורגנו טרי, אני שמתי נענע. זהירות, זה ממכר!

 

מרכיבים

2 מנות

 

  • 4-2 כפות שמן זית
  • 2 זוקיני או קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך דק
  • חופן נדיב של אגוזי מלך קצוצים
  • 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 20 עלי נענע קצוצים
  • 6 כפות יוגורט עזים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד