
סלט קישואים קר עם יוגורט, אגוזים ומשמשים מיובשים (צילום: מירב גביש)
את הסלט הזה אכלתי בפעם הראשונה במסעדת "האחים" בתל אביב. זו היתה מנה קטנה שהפתיעה אותי בגדול, אז רשמתי לעצמי את המרכיבים - מהר לפני שייגמר.
חזרתי הביתה וניחשתי את המתכון בגרסה קצת אחרת. במסעדה מכינים אותו עם אורגנו טרי, אני שמתי נענע. זהירות, זה ממכר!
מרכיבים
2 מנות
- 4-2 כפות שמן זית
- 2 זוקיני או קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך דק
- חופן נדיב של אגוזי מלך קצוצים
- 10 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות מיץ לימון
- 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 20 עלי נענע קצוצים
- 6 כפות יוגורט עזים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"