חצילני נא: 3 מתכונים מעולים לפרוסות חצילים
בא לכם לרענן את החצילים המטוגנים שאתם מכינים? לאסנת לסטר יש בשבילכם רעיונות לרטבים שילכו אתם מצוין - עם פלפלים, עשבי תיבול או עגבניות

חצילים מטוגנים ברוטב פלפלים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חצילים מטוגנים ברוטב פלפלים
מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.
מרכיבים
- 2 חצילים פרוסים
- 2 כפות מלח גס
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
- מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
- מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
- מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
- מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על החצילים.

חצילים מטוגנים ברוטב של פטרוזיליה וכוסברה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חצילים מטוגנים ברוטב של פטרוזיליה וכוסברה
מתכון של נורית נמני מטבריה.
מרכיבים
- 2 חצילים פרוסים
- 2 כפות מלח גס
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב
- 1 כוס (צרור קטן) עלי פטרוזיליה
- 1 כוס (צרור קטן) עלי כוסברה
- 4 שיני שום
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף סחוג
אופן ההכנה
- מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
- מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
- מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
- מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה.
- שמים במעבד מזון או בבלנדר את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, וטוחנים לתערובת גסה. מוסיפים לתערובת את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
- יוצקים את הרוטב על פרוסות החצילים ומגישים עם לחם וביצים קשות.

חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות
מתכון של רותי כהן מטבריה.
מרכיבים
- 2 חצילים פרוסים
- 2 כפות מלח גס
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב
- 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות או לרבעים
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה, חריפה או מתוקה
אופן ההכנה
- מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
- מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
- מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
- מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה.
- טוחנים את העגבניות במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עוד 2 שניות.
- יוצקים את הרוטב על פרוסות החצילים ועורמים יחד כל 5-4 פרוסות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע