חצילני נא: 3 מתכונים
מעולים לפרוסות חצילים

בא לכם לרענן את החצילים המטוגנים שאתם מכינים? לאסנת לסטר יש בשבילכם רעיונות לרטבים שילכו אתם מצוין - עם פלפלים, עשבי תיבול או עגבניות

אסנת לסטרפורסם: 17.11.16 22:33
חצילים מטוגנים ברוטב פלפלים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חצילים מטוגנים ברוטב פלפלים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

חצילים מטוגנים ברוטב פלפלים

מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.

 

מרכיבים
  • 2 חצילים פרוסים
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/4 כוס שמן זית

 

לרוטב
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

 

אופן ההכנה
  1. מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
  2. מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
  3. מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
  4. מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על החצילים.

 

חצילים מטוגנים ברוטב של פטרוזיליה וכוסברה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    חצילים מטוגנים ברוטב של פטרוזיליה וכוסברה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    חצילים מטוגנים ברוטב של פטרוזיליה וכוסברה

    מתכון של נורית נמני מטבריה.

     

    מרכיבים
    • 2 חצילים פרוסים
    • 2 כפות מלח גס
    • 1/4 כוס שמן זית

     

    לרוטב
    • 1 כוס (צרור קטן) עלי פטרוזיליה
    • 1 כוס (צרור קטן) עלי כוסברה
    • 4 שיני שום
    • 1 כף מלח
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כף סחוג

     

    אופן ההכנה
    1. מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
    2. מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
    3. מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
    4. מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה.
    5. שמים במעבד מזון או בבלנדר את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום, וטוחנים לתערובת גסה. מוסיפים לתערובת את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.
    6. יוצקים את הרוטב על פרוסות החצילים ומגישים עם לחם וביצים קשות.

     

    חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות

      מתכון של רותי כהן מטבריה.

       

      מרכיבים
      • 2 חצילים פרוסים
      • 2 כפות מלח גס
      • 1/4 כוס שמן זית

       

      לרוטב
      • 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות או לרבעים
      • 3 שיני שום
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות חומץ
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית פפריקה, חריפה או מתוקה

       

      אופן ההכנה
      1. מפזרים את המלח הגס על פרוסות החצילים ומניחים את הפרוסות במסננת. מניחים ל-30 דקות, כדי שהחצילים יגירו נוזלים, ומנערים מדי פעם.
      2. מנגבים את פרוסות החצילים מהנוזלים והמלח.
      3. מחממים במחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד להזהבה (לחלופין, אפשר לטגן את החצילים במחבת פסים ששומנה קלות). מניחים את הפרוסות המטוגנות על מגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
      4. מעבירים את פרוסות החצילים לכלי הגשה.
      5. טוחנים את העגבניות במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עוד 2 שניות.
      6. יוצקים את הרוטב על פרוסות החצילים ועורמים יחד כל 5-4 פרוסות.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)