צילום: שי יחזקאל

פשוט ונהדר: סלט חסה, קרפצ'יו לפת וקוביות אינטיאס - הכל עם פרי הדר

הם מלאים בוויטמינים ובמינרלים חיוניים. לרגל פתיחת העונה , שף חביב משה ממסעדת "על המים" מגיש שלושה מתכונים נהדרים עם הדרים - וגם קוקטייל אחד

XNET - מנטה - סלט סלנובה
צילום : שרית גופן עריכה : דפנה פלד איצקוביץ
לימון מוסיף המון, וגם תפוז ואשכולית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
לימון מוסיף המון, וגם תפוז ואשכולית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

סלט חסה סלנובה והדרים

סלט סלנובה והדרים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    סלט סלנובה והדרים(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    מרכיבים ל־4 מנות:

    4 ראשי חסה סלנובה

    16 עלי אנדיב

    4 צנוניות חתוכות לשמיניות

    1/2 פומלית מפולטת לפלחים

    1 אשכולית אדומה מפולטת לפלחים

    1 חופן אגוזי לוז קלויים וחצויים

    1 תפוז מפולט לפלחים

    לרוטב:

    1/3 כוס שמן זית

    2 כפות מיץ תפוזים

    2 כפות חומץ בן יין

    2 כפות מיץ לימון

    1 כף חרדל

    1 כף דבש

    גרידה מ־1/2 קליפת תפוז

    מלח, לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.

    2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומזליפים מהרוטב לפי הטעם.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    291 קלוריות

    20 גרם פחמימות

    5 גרם חלבון

    21 גרם שומן

     

    קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית

    קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      קרפצ'יו לפת בקרם סלק ואשכולית(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      מרכיבים ל-4 מנות:

      2 לפתות

      מעט שמן זית

      1 כף מיץ לימון

      פלחים מ-1 אשכולית אדומה

      1 כף עלי זעתר טריים

      30 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים

      לקרם:

      1 סלק אפוי מבושל/וואקום

      1 כף מיץ לימון

      1 כפית מלח

      2 כפות שמן זית

      1 כף סויה

      מיץ מ-1/2 אשכולית

       

      אופן ההכנה:

      1. טוחנים את כל מרכיבי הקרם בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.

      2. פורסים את הלפתות דק ככל שאפשר ומניחים אותן על צלחת הגשה. מזליפים על פרוסות הלפת מעט שמן זית, מיץ לימון ואת קרם הסלק.

      3. מעטרים בפלחי אשכולית, זעתר ואגוזי לוז.

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      210 קלוריות

      12 גרם פחמימות

      3 גרם חלבון

      16 גרם שומן

       

      קוביות אינטיאס עם קרם אפרסמון ויוזו ברוטב הדרים

       

      אינטיאס ברוטב הדרים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        אינטיאס ברוטב הדרים(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        מרכיבים ל־4 מנות:

        200 גרם פילה אינטיאס חתוך לקוביות

        4 כפות שמן זית

        מלח, לפי הטעם

        לסלט:

        1/2 פלפל חריף, חתוך לטבעות

        4 צנוניות חתוכות לרבעים

        3 אספרגוסים מקולפים, חלוטים וחתוכים למקטעים

        חופן אפונה מופשרת

        8 זיתי קלמטה מגולענים

        מיץ מ־1 לימון

        1 תפוז מפולט לפלחים

        • לקרם:

        4 אפרסמונים קלופים וחתוכים לקוביות

        2 כפות יוזו (בחנויות לבישול אסיאתי)

        1 כף שמן זית

        מלח, לפי הטעם

        לרוטב:

        1/2 ליטר מיץ תפוזים

        10 עלי אורגנו

         

        אופן ההכנה:

        1. הרוטב: מבשלים את מרכיבי הרוטב על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה, כחצי שעה, ומצננים.

        2. הקרם: בינתיים, מעבדים את כל מרכיבי הקרם במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל מרקם חלק, ומזליפים על צלחות ההגשה.

        3. מערבבים את כל החומרים לסלט.

        3. להגשה: יוצקים כף גדושה מהקרם על כל צלחת הגשה, מתבלים את הדג במלח ובשמן זית ומניחים מעל הקרם. מערבבים את הרוטב ומזליפים כ-3 כפות מעל כל דג.

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        372 קלוריות

        33 גרם פחמימות

        10 גרם חלבון

        21 גרם שומן

         

        קוקטייל קמפארי הדרים ותימין לימוני

         

        קוקטייל קמפארי הדרים ותימין לימוני (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          קוקטייל קמפארי הדרים ותימין לימוני(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          מרכיבים למנה:

          50 מ"ל קמפרי

          15 מ"ל מונין אשכוליות

          10 מ"ל מונין משמש

          100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט

          2 גבעולי תימין

          פלח הדרים

           

          אופן ההכנה:

          מערבבים את כל החומרים היטב ומוזגים לכוס הגשה.

           

          ערכים תזונתיים למנה:

          241 קלוריות

          34 גרם פחמימות

          1 גרם חלבון

           

           ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד