
עוף בלימון כבוש ופפריקה (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
8-6 מנות
- 1/2 1 ק"ג עוף – שלם או נתחים
- 3 כפות פרוסות לימון כבוש או ממרח לימון כבוש
- 3 שיני שום
- 3 כפות כפות שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה
- שמים במעבד המזון את הלימון הכבוש, השום, שמן הזית, הפפריקה, הפלפל השחור והמלח. טוחנים למחית אחידה.
- שוטפים את העוף, מייבשים היטב במגבת נייר ומניחים בתבנית. מורחים את העוף במחית הלימון הכבוש ומשתדלים להכניס כמה שיותר מהמחית מתחת לעור - במיוחד באזור החזה והירכיים. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד ללילה). אם משתמשים בעוף שלם, מניחים אותו בתבנית כשהחזה פונה כלפי מטה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרטיבים נייר אפייה ומקמטים אותו בידיים לכדור. פורשים את הנייר הרטוב על התבנית עם העוף ומהדקים אותו לשוליה. אופים - שעה אם מכינים נתחי עוף, או שעה וחצי אם מכינים עוף שלם.
- מסירים את נייר האפייה, מעלים את חום התנור ל-220 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהעוף שחום והנוזלים הניגרים ממנו שקופים.
ליד העוף: אורז עם אטריות
- מטגנים כוס אטריות בשמן 4-3 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים כוס אורז ומלח, מערבבים ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומכסים. מבשלים על אש קטנה 11 דקות על השעון. "מאווררים" בעדינות עם מזלג ומוסיפים מלח, אם צריך.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"