מה, שוב עוגיות שוקולד צ'יפס?

כן, כי תמיד יש משהו לחדש אתן – למשל, להכין מהן עוגיית ענק בתבנית, כמו עוגה. לאסנת לסטר יש את כל ההסברים

אסנת לסטרפורסם: 10.11.16 21:41
עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית

מתכון של הודיה מצפת.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500-400 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים את הסוכר, הביצים, השמן, תמצית הווניל וסוכר הווניל לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
  5. משטחים את הבצק בתבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  6. כשהעוגה עדיין חמה חותכים אותה לריבועים קטנים.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות

    מתכון של רותי כהן מטבריה.

     

    מרכיבים

    כ-20 עוגיות

     

    • 200 גרם חמאה רכה (אפשר להשתמש גם במרגרינה בטעם חמאה)
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 2 ביצים
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 400-300 גרם שוקולד צ'יפס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מערבבים את החמאה עם שני סוגי הסוכר (אפשר עם כף בקערה, ואפשר במיקסר עם וו הגיטרה).
    3. מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
    5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
    6. בעזרת שתי כפות עורמים תלוליות מהבצק בתבנית - חשוב להשאיר ביניהן רווחים, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה.
    7. אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
    8. מצננים את העוגיות לחלוטין בתבנית (אם תנסו להוציא אותן כשהן עדיין חמות הן עלולות להתפורר).

      

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד