מה, שוב עוגיות שוקולד צ'יפס?

כן, כי תמיד יש משהו לחדש אתן – למשל, להכין מהן עוגיית ענק בתבנית, כמו עוגה. לאסנת לסטר יש את כל ההסברים

אסנת לסטרפורסם: 10.11.16 21:41
עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית

מתכון של הודיה מצפת.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500-400 גרם שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים את הסוכר, הביצים, השמן, תמצית הווניל וסוכר הווניל לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
  5. משטחים את הבצק בתבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
  6. כשהעוגה עדיין חמה חותכים אותה לריבועים קטנים.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות

    מתכון של רותי כהן מטבריה.

     

    מרכיבים

    כ-20 עוגיות

     

    • 200 גרם חמאה רכה (אפשר להשתמש גם במרגרינה בטעם חמאה)
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 2 ביצים
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 400-300 גרם שוקולד צ'יפס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מערבבים את החמאה עם שני סוגי הסוכר (אפשר עם כף בקערה, ואפשר במיקסר עם וו הגיטרה).
    3. מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
    5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
    6. בעזרת שתי כפות עורמים תלוליות מהבצק בתבנית - חשוב להשאיר ביניהן רווחים, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה.
    7. אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
    8. מצננים את העוגיות לחלוטין בתבנית (אם תנסו להוציא אותן כשהן עדיין חמות הן עלולות להתפורר).

      

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)