מה, שוב עוגיות שוקולד צ'יפס?
כן, כי תמיד יש משהו לחדש אתן – למשל, להכין מהן עוגיית ענק בתבנית, כמו עוגה. לאסנת לסטר יש את כל ההסברים

עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות שוקולד צ'יפס בתבנית
מתכון של הודיה מצפת.
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקיק סוכר וניל
- 4 כוסות (560 גרם) קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 500-400 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים את הסוכר, הביצים, השמן, תמצית הווניל וסוכר הווניל לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
- משטחים את הבצק בתבנית. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
- כשהעוגה עדיין חמה חותכים אותה לריבועים קטנים.

עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות
מתכון של רותי כהן מטבריה.
מרכיבים
כ-20 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה (אפשר להשתמש גם במרגרינה בטעם חמאה)
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 400-300 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את החמאה עם שני סוגי הסוכר (אפשר עם כף בקערה, ואפשר במיקסר עם וו הגיטרה).
- מוסיפים את הביצים והווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד – חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגיות.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים עוד טיפה, רק עד שהם מתפזרים בבצק באופן אחיד.
- בעזרת שתי כפות עורמים תלוליות מהבצק בתבנית - חשוב להשאיר ביניהן רווחים, כי העוגיות יתפשטו בזמן האפייה.
- אופים 10-8 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
- מצננים את העוגיות לחלוטין בתבנית (אם תנסו להוציא אותן כשהן עדיין חמות הן עלולות להתפורר).
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע