סלמון בתנור עם ניוקי,
אספרגוס, פסטו ועגבניות

זה לא מתכון מהיר, אבל אם יש לכם סבלנות להשקיע בהכנות מוקדמות, תוכלו להגיש לאורחים מנה מרשימה ומרובת טעמים ממש כמו במסעדה

מערכת Xnet

|

10.11.16 | 11:31

סלמון בתנור עם ניוקי,אספרגוס, פסטו ועגבניות (צילום: אנטולי מיכאלו)
סלמון בתנור עם ניוקי,אספרגוס, פסטו ועגבניות (צילום: אנטולי מיכאלו)
המתכון באדיבות רשת קפה רוטשילד.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
  • 1 חבילה (500 גרם) ניוקי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • כ-300 גרם עגבניות שרי
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
  • כ-16 גבעולי אספרגוס, חתוכים למקטעים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב פסטו
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קטן
  • 1 לימון, חתוך לרבעים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

למרינדה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף עלי רוזמרין
  • 1 כף עלי טימין
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1 כף פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 כף פלפל צהוב חתוך לקוביות

 

לחמאת השום
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר ומחממים רק עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מערבבים את כל מרכיבי חמאת השום.
  4. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
  5. מורחים את נתחי הסלמון במרינדה ומניחים בתבנית. מתבלים במלח גס ובפלפל ואופים כ-8 דקות.
  6. בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים הרותחים.
  7. בזמן שהניוקי מתבשלים מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי ושיני השום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
  8. מוסיפים את הניוקי המוכנים, האספרגוס וחמאת השום, ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפסטו והפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
  9. מעבירים את תכולת המחבתות לצלחות הגשה ומניחים מעל את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד