סלמון בתנור עם ניוקי,אספרגוס, פסטו ועגבניות (צילום: אנטולי מיכאלו)
המתכון באדיבות רשת קפה רוטשילד.
מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
- 1 חבילה (500 גרם) ניוקי
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- כ-300 גרם עגבניות שרי
- 4 שיני שום, פרוסות דק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן יבש
- כ-16 גבעולי אספרגוס, חתוכים למקטעים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב פסטו
- 1/2 צרור פטרוזיליה קטן
- 1 לימון, חתוך לרבעים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
למרינדה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
- 1 כף עלי רוזמרין
- 1 כף עלי טימין
- 1 שן שום, פרוסה
- 1 כף פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 כף פלפל צהוב חתוך לקוביות
לחמאת השום
- 80 גרם חמאה רכה
- 1/2 צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- שמים את כל מרכיבי המרינדה בסיר ומחממים רק עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים את כל מרכיבי חמאת השום.
- מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
- מורחים את נתחי הסלמון במרינדה ומניחים בתבנית. מתבלים במלח גס ובפלפל ואופים כ-8 דקות.
- בינתיים מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים הרותחים.
- בזמן שהניוקי מתבשלים מחממים את שמן הזית במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי ושיני השום ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת.
- מוסיפים את הניוקי המוכנים, האספרגוס וחמאת השום, ומבשלים תוך ערבוב במשך דקה. מוסיפים את הפסטו והפטרוזיליה ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה-שתיים. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
- מעבירים את תכולת המחבתות לצלחות הגשה ומניחים מעל את הסלמון. מגישים עם רבע לימון.