סינבון של ניצחון: מאפה אמריקאי
משובח לכבוד הבחירות בארה"ב

בזמן שהאמריקאים נהרו לקלפיות עוג'יליה הכינה להם את מאפה השמרים האהוב עליהם - כדי שיהיה למנצחים עם מה לחגוג ולמפסידים במה להתנחם. רוצים גם?

עוג'יליה דולסהפורסם: 08.11.16 21:17
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

אז אחרי זה קיבלנו תוצאות של בחירות הכי מדוברות בעולן חשבתי הגיע זה זמן ללמוד משהו מאמריקאין ולהכין זה אוכל מנַחֶן מושלן למפסידין ומנצחין גן יחד: סינבון!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? מתכון מלא כתוב מסודר ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

12 יחידות

 

לבצק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרן) קמח רגיל
  • 1 כף שמרין יבשין
  • 1/4 כוס (50 גרן) סוכר
  • 1/4 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב אתן זה אוהבין ( אני השתמשתי בסויה)
  • 1 כפית מלח

 

למילוי

למריחת בצק אפשר להשתמש בחמאה אתן אוהבין, שמן קוקוס או גבינת שמנת, אבל אני מצאתי שקְרֶן קשיו זה הכנתי נותן תוצאה הכי מדויקת אני אי פען טענתי!

 

  • 1/2 כוס (50 גרן) קשיו מושרה בקערה עִן מַיִן רותחין לפחות שעה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מַיִן רותחין
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מיץ מ-1/2 לימון קטן
  • 1 כוס (כ-200 גרם) סוכר חוּן כהה או דמררה
  • 2 כפות קינמון

     

    לזיגוג

    • 100 גרן אבקת סוכר
    • 2 כפות חלב

     

    אופן הכנה

    1. הבצק: בקערה רגילה או קערת מיקסר מתחילין ללוש כל חומרי בצק חוץ ממלח.

    2. ברגע כל חומרין התאחדו ושמרין נו חשופין מוסיפין מלח וממשיכין ללוש עוד בערך 10 דקות, עד בצק קצת דביק, גמיש ומבריק.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      3. לוקחין קצת שמן בידיין ומלטפין איתו בצק כדי הוא נו ידבק לקערה בזמן תפיחה.

      4. מניחין בצק בקערה, מכסין בניילון נצמד או מגבת ונותנין לבצק לנוח ולתפוח במשך שעה.

      5. בינתיין מכינין מילוי: מסננין קשיו מנוזלי השריה ומכניסין לתוך בלנדר.

      6. מוסיפין חצי כוס מין רותחין, וניל ומיץ לימון.

      7. טוחנין הכל ביחד לקְרֶן חלק ושומרין קְרֶן בתוך קערה עִן ניילון נצמד או קופסה אטומה במקרר בזמן אנחנו ממשיכין.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        8. בקערה חדשה מערבבין סוכר וקינמון עד מקבלין צבע אחיד.

        9. הרכבת סינבון: בעזרת מערוך מרדדין בצק על משטח עבודה נקי ומקומח עד לעובי 1/2 סנטימטר בערך.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          10. בעזרת לקקן מורחין על כל בצק שלנו בצורה יחסית שווה קְרֶן קשיו זה הכנו.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            11. מפזרין מעל קְרֶן תערובת סוכר וקינמון.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              12. מגלגלין בצק לרולדה ארוכה ושמנמנה.

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)

                13. בעזרת סכין פורסין רולדה ל-12 שבלולין קטנין. 

                 

                 (צילום: עוג'יליה דולסה)


                • 14. מסדרין שבלולין בתוך תבנית משומנת (אני סידררתי בתוך תבנית עגולה בקוטר 26 וככה יצאה לי עוגת סינבון נהדררת, אבל אפשר לפזר אותן גן במרווחין על תבנית תנור עִן נייר אפייה כדי לייצר מראש סינבונין בודדין).

                  15. מכסין תבנית במגבת או ניילון נצמד ומניחין להתפחה נוספת רבע שעה.

                  16. בינתיין מחממין תנור ל-180 מעלות.

                  17. מורידין כיסוי מתבנית ומכניסין לתנור לאפייה - בערך 20 דקות, עד סינבונין שלנו משחימין יפה.

                  18. מוציאין מתנור ומצננין מעט. 

                   

                   (צילום: עוג'יליה דולסה)

                    19. בינתיין מכינין זיגוג: בקערה חדשה מערבבין אבקת סוכר וחלב עד מקבלין משחה אחידה.

                    20. שופכין כל זיגוג מעל סינבונין שלנו: ישירות מקערה או לתוצאה אחידה יותר בעזרת שקית זילוף.

                     

                     (צילום: עוג'יליה דולסה)

                      21. מגישין.

                      22. בוצעין.

                      23. לוקחין ביס.

                      24. מתנחמין.

                      25. אוהבין.

                      26. משתפין!

                       

                       (צילום: עוג'יליה דולסה)

                        לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                         

                        שיהיה זה שבוע מלא בחירות מצוינות לכוווולללנננווו <3

                         

                         

                        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                         

                        סינבון – הגרסה המתורגמת

                         

                        מרכיבים

                        12 יחידות

                         

                        לבצק

                        • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח רגיל
                        • 1 כף שמרים יבשים
                        • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
                        • 1/4 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
                        • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב (אפשר להשתמש גם בחלב צמחי)
                        • 1 כפית מלח

                         

                        למילוי

                        • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי קשיו שהושרו שעה לפחות במים רותחים
                        • 1/2 כפית תמצית וניל
                        • מיץ מ-1/2 לימון קטן
                        • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
                        • 1 כוס (כ-200 גרם) סוכר חום כהה או דמררה
                        • 2 כפות קינמון

                         

                        לזיגוג

                        • 100 גרם אבקת סוכר
                        • 2 כפות חלב

                         

                        אופן ההכנה

                        1. הבצק: שמים בקערה רגילה או בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומתחילים ללוש. ברגע שכל המרכיבים התאחדו מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות נוספוץ, עד שמתקבל בצק גמיש, מבריק וקצת דביק.
                        2. משמנים את הבצק בעזרת כפות הידיים ומעבירים לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים במשך שעה.
                        3. בינתיים מכינים את המילוי: מסננים את הקשיו מנוזלי ההשריה ושמים בבלנדר. מוסיפים את הוניל, מיץ הלימון ו-1/2 כוס מים רותחים, וטוחנים לקרם חלק. מעבירים לקופסה סגורה ושומרים במקרר. מערבבים בקערית את הסוכר החום והקינמון.
                        4. הרכבת הסינבון: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
                        5. בעזרת לקקן מורחים את הבצק בקרם הקשיו באופן אחיד. מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
                        6. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה, ופורסים אותה ל-12 שבלולים.
                        7. מסדרים את השבלולים בתבנית משומנת (אני השתמשתי בתבנית בקוטר 26 ס"מ, אבל אפשר לפזר אותם במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כדי לקבל מאפים אישיים).
                        8. מכסים את התבנית במגבת או הניילון ומתפיחים כ-15 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
                        9. מסירים את הכיסוי ואופים את הסינבונים כ-20 דקות, עד שהם משחימים.
                        10. בזמן שהסינבונים בתנור מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג עד שמקבלים משחה אחידה.
                        11. לאחר שהסינבונים הצטננו מעט יוצקים אליהם את הזיגוג (לתוצאה אחידה יותר אפשר להשתמש בשקית זילוף).

                         

                         
                        הצג:
                        אזהרה:
                        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                        שלון!

                        אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                        הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                        אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                        עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                        בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                        וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                        שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!