שוקיים בתנור ברוטב חריף

באמת שקשה למצוא מתכון קל יותר לעוף: מערבבים שוקיים ותבלינים בקערה (לא צריך אפילו לקצוץ בצל!) שולחים לתנור - וכל מה שנשאר זה לאכול

מיכל לוי-אלחלל

|

06.11.16 10:16

שוקי עוף עם רוטב פירי פירי חריף
שוקי עוף עם רוטב פירי פירי חריף (שוקיים בתנור ברוטב חריף)

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 ק"ג שוקי עוף
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את שמן הזית והתבלינים בכלי רחב. מוסיפים את העוף ומערבבים, כך שכולו יכוסה היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית ומכסים אותה ברדיד אלומיניום.
  3. אופים כ-20 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות, עד שהעוף שחום ואפוי.
  4. מגישים מיד, חם.

 

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

 

צילום: אפרת סיאצ'י
לשימוש בכתבה בלבד תבשיל עוף (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד