שוקיים בתנור ברוטב חריף

באמת שקשה למצוא מתכון קל יותר לעוף: מערבבים שוקיים ותבלינים בקערה (לא צריך אפילו לקצוץ בצל!) שולחים לתנור - וכל מה שנשאר זה לאכול

שוקיים בתנור ברוטב חריף (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
שוקיים בתנור ברוטב חריף (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 ק"ג שוקי עוף
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את שמן הזית והתבלינים בכלי רחב. מוסיפים את העוף ומערבבים, כך שכולו יכוסה היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית ומכסים אותה ברדיד אלומיניום.
  3. אופים כ-20 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות, עד שהעוף שחום ואפוי.
  4. מגישים מיד, חם.

 

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

 

עוד עיקרית בקלי קלות: תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה וירקות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוד עיקרית בקלי קלות: תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה וירקות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג