שוקיים בתנור ברוטב חריף (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 ק"ג שוקי עוף
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מעושנת או מתוקה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את שמן הזית והתבלינים בכלי רחב. מוסיפים את העוף ומערבבים, כך שכולו יכוסה היטב בשמן המתובל. מעבירים לתבנית ומכסים אותה ברדיד אלומיניום.
- אופים כ-20 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות, עד שהעוף שחום ואפוי.
- מגישים מיד, חם.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.