
פסטה ברוטב אלי אוליו עם זוקיני, זיתים וצנוברים (צילום: מיכל מעוז נחום)
בחודשים האחרונים הייתי עמוסה מאוד, מה שאילץ אותי לאלתר מתכונים פשוטים שלא דורשים זמן הכנה ארוך.
ככה נולדה המנה שלפניכם: היא טעימה, מהירה, ובימים כמו אלה של מזג אוויר הפכפך יכולה לתפקד הן כסלט קר והן כפסטה חמה - מה שמתחשק לכם בבטן.
- עוד מתכונים של מיכל מעוז נחום - בבלוג "Balaboosta"
מרכיבים
3-2 מנות
- 250 גרם פסטה (רצוי מסוג "חונקי כמרים")
- 1/3 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
- 1/3 כוס שמן זית משובח (לא להתפשר - זה הבסיס של הרוטב)
- 3 זוקיני, חתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ
- חופן זיתי קלמטה
- 2 שיני שום כתושות
- קורט צ'ילי יבש
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים לפסטה ובינתיים מכינים את הרוטב: קולים את הצנוברים במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית-נמוכה עד שהם מזהיבים (חשוב להשגיח עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו). מעבירים לצלוחית.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הזיתים, השום, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל, ומקפיצים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
- מוסיפים לסיר המים כפית מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה למחבת הרוטב ומחממים 2 דקות על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב.
גיוונים ותוספות
- אוהבים פסטה עם גבינה? הוסיפו קרעי מוצרלה קטנים או גבינה אחרת (למשל, פרמזן, רוקפור או פטה).
- אוהבים אלכוהול? מוזמנים להוסיף לרוטב 1/3 כוס יין לבן איכותי מיד לאחר הזהבת הזוקיני.
- לא אוהבים זוקיני?! אפשר להחליף אותו בכרשה, שעועית ירוקה, קוביות חצילים מטוגנים, אנשובי או פטריות
- לא יכולים בלי עשבי תיבול? אפשר לפזר מעל הפסטה עירית קצוצה, בזיליקום או אורגנו טרי.