פסטה ברוטב אלי אוליו
עם זוקיני, זיתים וצנוברים

גם בימים לחוצים אתם לא צריכים להתפשר על סנדוויץ' בערב: מיכל מעוז נחום מסבירה איך תוך 20 דקות יכולה להיות לכם פסטה נהדרת

מיכל מעוז נחום

|

05.11.16 | 21:20

פסטה ברוטב אלי אוליו עם זוקיני, זיתים וצנוברים (צילום: מיכל מעוז נחום)
פסטה ברוטב אלי אוליו עם זוקיני, זיתים וצנוברים (צילום: מיכל מעוז נחום)
בחודשים האחרונים הייתי עמוסה מאוד, מה שאילץ אותי לאלתר מתכונים פשוטים שלא דורשים זמן הכנה ארוך.

 

ככה נולדה המנה שלפניכם: היא טעימה, מהירה, ובימים כמו אלה של מזג אוויר הפכפך יכולה לתפקד הן כסלט קר והן כפסטה חמה - מה שמתחשק לכם בבטן.

 

  • עוד מתכונים של מיכל מעוז נחום - בבלוג "Balaboosta"

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 250 גרם פסטה (רצוי מסוג "חונקי כמרים")
  • 1/3 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 1/3 כוס שמן זית משובח (לא להתפשר - זה הבסיס של הרוטב)
  • 3 זוקיני, חתוכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ
  • חופן זיתי קלמטה
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט צ'ילי יבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר גדול מים לפסטה ובינתיים מכינים את הרוטב: קולים את הצנוברים במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית-נמוכה עד שהם מזהיבים (חשוב להשגיח עליהם כל הזמן, כדי שלא יישרפו). מעבירים לצלוחית.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה. מוסיפים את הזוקיני ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה יפה. מוסיפים את הזיתים, השום, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל, ומקפיצים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומכבים את האש.
  3. מוסיפים לסיר המים כפית מלח, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים. מוסיפים את הפסטה למחבת הרוטב ומחממים 2 דקות על אש בינונית-גבוהה, תוך ערבוב.

 

גיוונים ותוספות

  • אוהבים פסטה עם גבינה? הוסיפו קרעי מוצרלה קטנים או גבינה אחרת (למשל, פרמזן, רוקפור או פטה).
  • אוהבים אלכוהול? מוזמנים להוסיף לרוטב 1/3 כוס יין לבן איכותי מיד לאחר הזהבת הזוקיני.
  • לא אוהבים זוקיני?! אפשר להחליף אותו בכרשה, שעועית ירוקה, קוביות חצילים מטוגנים, אנשובי או פטריות
  • לא יכולים בלי עשבי תיבול? אפשר לפזר מעל הפסטה עירית קצוצה, בזיליקום או אורגנו טרי.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג