סברינה כמו בוויטרינה: סברינה
ביתית שלא תבייש אף קונדיטוריה

זוכרים את הסברינות של פעם? אז תשכחו מהן. כך תכינו סברינה כמו שהיא אמורה להיות: עוגת שמרים רכה ששתתה לרוויה סירופ עם רום אמיתי

אסנת לסטרפורסם: 03.11.16 22:30
סברינה מבצק שמרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סברינה מבצק שמרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סברינה מבצק שמרים

מתכון של יעקב קוסטינה מעפולה.

 

מרכיבים

כ-12 מאפים אישיים בתבניות סברינה

 

  • 1 כוס פחות כף (225 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

לסירופ
  • 5 כוסות (1.2 ליטר) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רום (המשקה, לא תמצית)
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית או גרגירים ממקל וניל אחד

 

להגשה
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה
  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק רך ודביק.
  2. משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבצק – חשוב שהוא יגיע רק עד למחצית מגובהן, כדי שיישאר מקום לתפיחה. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  4. אופים את הסברינה 25-20 דקות, עד שהן מזהיבות. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ ומחממים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין (הסירופ צריך להיות חם, אבל לא רותח).
  6. מחלצים את הסברינות מהתבנית וחותכים את ה"קרום" שבתחתית שלהן.
  7. טובלים את הסברינות בסירופ כדקה ומעבירים לתבנית גדולה.
  8. יוצקים לתבנית את שארית הסירופ, כסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
  9. ההגשה: מקציפים את השמנת עם הפודינג והסוכר לקצפת יציבה, ומזלפים על הסברינות (אפשר גם לחצות את הסברינות ולמלא אותן בקצפת).

 

סברינה ללא שמרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סברינה ללא שמרים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    לממהרים: סברינה ללא שמרים

    מתכון של אנה תם מקצרין.

     

    מרכיבים

    סברינה גדולה בתבנית בגודל 20X30 ס"מ או כ-12 סברינות אישיות

     

    לסירופ
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 1/4 כפית תמצית רום איכותית

     

    לעוגה
    • 6 ביצים, מופרדות
    • 6 כפות (75 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
    • 2 כפות פירורי לחם

     

    להגשה 

    1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה
    1. הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין (לא חייבים להרתיח את הנוזל). מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הרום ומערבבים.
    2. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
    3. מקציפים לחוד את החלמונים עם 4 כפות הסוכר הנותרות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
    4. מערבבים את הקמח עם פירורי הלחם ומקפלים את התערובת לתוך קצף החלמונים.
    5. מקפלים את קצף החלמונים לתוך קצף החלבונים.
    6. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות.
    7. מוציאים את הסברינה מהתנור, ממתינים 3-2 דקות, ויוצקים עליה באטיות רבה את הסירופ (גם אם בתחילה ייראה שיש יותר מדי נוזלים, בסופו של דבר הם ייספגו בעוגה). מקררים לטמפרטורת החדר.
    8. מקציפים את השמנת המתוקה ומזלפים את הקצפת על הסברינה. מגישים מיד או שומרים במקרר.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)