סברינה כמו בוויטרינה: סברינה ביתית שלא תבייש אף קונדיטוריה
זוכרים את הסברינות של פעם? אז תשכחו מהן. כך תכינו סברינה כמו שהיא אמורה להיות: עוגת שמרים רכה ששתתה לרוויה סירופ עם רום אמיתי

סברינה מבצק שמרים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סברינה מבצק שמרים
מתכון של יעקב קוסטינה מעפולה.
מרכיבים
כ-12 מאפים אישיים בתבניות סברינה
- 1 כוס פחות כף (225 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לסירופ
- 5 כוסות (1.2 ליטר) מים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רום (המשקה, לא תמצית)
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית או גרגירים ממקל וניל אחד
להגשה
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- לשים יחד את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- משמנים את התבניות ומעבירים אליהן את הבצק – חשוב שהוא יגיע רק עד למחצית מגובהן, כדי שיישאר מקום לתפיחה. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים את הסברינה 25-20 דקות, עד שהן מזהיבות. מקררים לטמפרטורת החדר.
- שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ ומחממים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס לחלוטין (הסירופ צריך להיות חם, אבל לא רותח).
- מחלצים את הסברינות מהתבנית וחותכים את ה"קרום" שבתחתית שלהן.
- טובלים את הסברינות בסירופ כדקה ומעבירים לתבנית גדולה.
- יוצקים לתבנית את שארית הסירופ, כסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
- ההגשה: מקציפים את השמנת עם הפודינג והסוכר לקצפת יציבה, ומזלפים על הסברינות (אפשר גם לחצות את הסברינות ולמלא אותן בקצפת).

סברינה ללא שמרים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לממהרים: סברינה ללא שמרים
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
סברינה גדולה בתבנית בגודל 20X30 ס"מ או כ-12 סברינות אישיות
לסירופ
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/4 כפית תמצית רום איכותית
לעוגה
- 6 ביצים, מופרדות
- 6 כפות (75 גרם) סוכר
- 1/4 כוס (35 גרם) קמח
- 2 כפות פירורי לחם
להגשה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין (לא חייבים להרתיח את הנוזל). מורידים מהאש, מוסיפים את תמצית הרום ומערבבים.
- העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- מקציפים לחוד את החלמונים עם 4 כפות הסוכר הנותרות עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- מערבבים את הקמח עם פירורי הלחם ומקפלים את התערובת לתוך קצף החלמונים.
- מקפלים את קצף החלמונים לתוך קצף החלבונים.
- משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה קלות.
- מוציאים את הסברינה מהתנור, ממתינים 3-2 דקות, ויוצקים עליה באטיות רבה את הסירופ (גם אם בתחילה ייראה שיש יותר מדי נוזלים, בסופו של דבר הם ייספגו בעוגה). מקררים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה ומזלפים את הקצפת על הסברינה. מגישים מיד או שומרים במקרר.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע